Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ U23 54-82


Στα χαρτιά ήταν το ντέρμπι της κατηγορίας, στην πράξη όμως αποδείχτηκε πως ο Προφήτης δεν ήταν δυνατό να κοντράρει την U23 του Πανελευσινιακού, που έκανε παρέλαση στα Καμίνια και εξασφάλισε αυτό που διαφαινόταν από καιρό, την κατάκτηση της πρωτιάς και την άνοδο στην Β' Κατηγορία. Η ομάδα μας παραμένει στη δεύτερη θέση, και θέλει μία νίκη στα τρία ματς που έχει να δώσει (όλα όμως πολύ δύσκολα), για να βρει μια θέση στα πλέι-οφ.
Οι γεμάτοι ταλέντο Ελευσίνιοι μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον πολύ κακό σήμερα Προφήτη. Η ψαλίδα του σκορ συνεχώς άνοιγε και ο νικητής έγινε γνωστός από νωρίς, με τους δικούς μας να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των αντιπάλων τους. Και να σκεφτείτε πως οι φιλοξενούμενοι σήμερα δεν έπιασαν τα γνωστά τους στάνταρ στα τρίποντα (σημείωσαν έξι, ενώ συνήθως έχουν πάνω από έντεκα-δώδεκα), κυριάρχησαν όμως απόλυτα κάτω από τα καλάθια, ανανεώνοντας ασταμάτητα τις επιθέσεις τους και βρίσκοντας εύκολους πόντους από το ζωγραφιστό. Ο Προφήτης ήθελε αλλά δεν μπορούσε, σε μια βραδιά που τίποτα δεν του πήγε καλά από την αρχή ως το τέλος, ειδικά στην επίθεση όπου εκτός των άλλων έσπασαν τα νεύρα μάς από την αιώνια μάστιγα των ελευθέρων βολών (12/26).
Να γράψουμε για διακριθέντες από πλευράς Πανελευσινιακού δεν θα είχε νόημα. Μπαίνει ο ένας, βγαίνει ο άλλος και δεν βλέπεις διαφορά. Θερμά συγχαρητήρια για την άνοδο. Ο Προφήτης αυτό το ματς εξ αρχής δεν το είχε κυκλωμένο, αφού είναι σαφές πως τα πιο σημαντικά είναι αυτά που έρχονται. Σήμερα περισσότερο πάλεψε ο Μπόθος, ενώ έγραψε την παρθενική του συμμετοχή με το αντρικό ένας ακόμα πιτσιρικάς από τις υποδομές μας, ο 14χρονος Ντέιβ Γκέρμπι, που σκόραρε μάλιστα και τον πρώτο του πόντο μετά από φάουλ "fair play" που του έκαναν οι αντίπαλοι στο τέλος. Πολύ καλή η διαιτησία από Κιουλάφα και Γερουλάνο.
Ευχαριστούμε τους αθλητές των ακαδημιών μας και τους φίλους του συλλόγου που γέμισαν σήμερα το κλειστό. Δεν πτοήθηκαν από την τροπή που πήρε ο αγώνας και δημιούργησαν υπέροχη ατμόσφαιρα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ U23 54-82 (14-23, 26-46, 35-58, 54-82)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κιουλάφας, Γερουλάνος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Χαραλαμπίδης 2, Μπόθος 28(1), Παπαστάμος 8, Γαζής 5, Ρουμάνι 3(1), Τόμπρος, Πατέρας 4, Αντωνίου, Ρούντης, Γκέρμπι 1, Κωστάκης 2, Κουτσουδάκης 1.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ U23 (Ν. Βούλγαρης): Πουρής, Μπουρίτης 8, Δενδρινός 13(1), Κεφαλάς 5(1), Μανωλάτος 12(1), Κρασάκης 12, Πατρίκης 3(1), Μπουρντένης, Λεκάκης 10, Ρόκας 5(1), Έξαρχος 9(1), Κατσανεβάκης 5.