Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 49-59



Ο Προφήτης σφράγισε σήμερα στο "Ιφιγενείας" το εισιτήριο του για τα play-off της κατηγορίας, αφού ότι και να γίνει στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές δεν κινδυνεύει να πέσει κάτω από την τρίτη θέση.
Το χαμηλό σκορ δεν λέει ψέματα για την ποιότητα της αναμέτρησης που παρακολουθήσαμε. Για την ακρίβεια επρόκειτο για ένα βασανιστικό σαραντάλεπτο, με παντελή έλλειψη ακόμα και του στοιχειώδους ρυθμού, διανθισμένο με λάθη, αστοχία, τεχνικές ποινές και αντιαθλητικά φάουλ. Ο μαχητικός Πόλις, με μόλις οκτώ παίκτες διαθέσιμους, το πάλεψε όσο μπορούσε, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί στο ημίχρονο. Σταδιακά όμως η αναμέτρηση πήρε το δρόμο της και ο Προφήτης (που ήταν και η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο) απέκτησε την πρωτοπορία και έφτασε στη νίκη. Χάρη κυρίως στην άμυνά του, αφού σε ένα πολύ κακό επιθετικό του βράδυ, ο Προφήτης πήρε και πάλι υψηλό βαθμό στα μετόπισθεν. Εξάλλου η ομάδα μας διαθέτει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, στοιχείο στο όποιο έχει σε μεγάλο βαθμό βασιστεί η φετινή πορεία. Αυτό από μόνο του βέβαια δεν αρκεί: Αν θέλουμε να έχουμε τύχη στα play-off πρέπει να διορθώσουμε πολλά στο παιχνίδι μας και να σταματήσουμε να φέρνουμε τον κόουτς Γαζή στα όρια του εγκεφαλικού, όπως έγινε πολλές φορές σήμερα.
Ο Ρουμάνι ήταν ο συγκριτικά καλύτερος για τον Προφήτη, ενώ θετικοί ήταν και οι Πατέρας, Κωστάκης. Αμυντικά όλα τα παιδιά έδειξαν διάθεση. Από τον φιλότιμο Πόλις κορυφαίος ο Ζάκι, καλή η διαιτησία του Τζίμη και της Κατσέλη.
ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 49-59 (8-12, 26-25, 35-40, 49-59)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζίμης, Κατσέλη
ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛ. (Σ. Μεσσήνης): Μπογδανίδης 8(2), Βασιλοπαναγής, Βιτζηλαίος Γ. 9(2), Κιρκασιάδης 7, Βιτζηλαίος Σ. 4, Ζάκι 19, Ορφανάκος 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Πατέρας 8, Μπόθος 7, Παπαστάμος 13, Γαζής 4, Ρουμάνι 11(2), Τόμπρος 2, Αντωνίου, Κωστάκης 12, Κουτσουδάκης 2.