Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-67


H νίκη στο "Μπεφόν" σήμαινε και την οριστική κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο για τον Προφήτη, που περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά, που θα είναι είτε οι Κυρίαρχοι (το πιθανότερο) είτε ο Ιωνικός.
Ο Προφήτης έκανε την πιο μεστή εμφάνισή του μέσα στη φετινή χρονιά και ανταμείφθηκε με μια ευρεία νίκη επί του θεωρητικά βασικότερου ανταγωνιστή του για την άνοδο. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι (17-15), αλλά μετά ο Προφήτης πάτησε το πόδι στο γκάζι και δεν ξανακοίταξε πίσω. Με υποδειγματική λειτουργία και στις δύο πλευρές του παρκέ, η διαφορά όλο και άνοιγε, για να φτάσει στη μέγιστη τιμή των 33 πόντων (33-66) τρία λεπτά πριν το τέλος.
Το σημερινό rotation της ομάδας μας θύμιζε εθνική του '89, καθώς για τριανταεπτά λεπτά ο κόουτς Σκληρός έβγαλε το ματς με την ίδια πεντάδα. Όμως "και οι πέντε ήταν υπέροχες", με την αρχηγό Κρίτσαλου να κάνει τρομερή εμφάνιση δίπλα στις ασταμάτητες Λουκάτου και Κίτσιου. Έτσι καλύφθηκε το κενό της πρώτης μας σκόρερ, της Κ. Στεφάνου, που έπαθε γαστρεντερίτιδα και νοσηλεύεται στην Ευρωκλινική. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά για την υγεία της Κώνας, που σήμερα είδε να σπάει ένα πολύ μεγάλο δικό της σερί, αφού στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στο λόφο είναι η πρώτη φορά που απουσιάζει από αγώνα. Για το Φάληρο φάνηκαν κατά διαστήματα η Παντέλη και η Μπρέλλου. Ασφαλώς και η διαφορά των δύο ομάδων δεν αντικατοπτρίζεται στο σημερινό σκορ, και παρότι ο Προφήτης έχει κάνει το "δύο στα δύο", είναι δεδομένο πως τα παιχνίδια των πλέι-οφ (εφόσον οι δύο ομάδες συναντηθούν εκεί), θα είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Πολύ καλή η διαιτησία από Γεωργόπουλο και Σίμα.
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-67 (17-15, 23-30, 30-48, 42-67)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γεωργόπουλος Χ., Σίμα
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ (Α. Ζέρβα): Κοτρώτσιου, Σταθάκη, Παντέλη 12(2), Κούκη, Κοτσιάφτη 2, Καρακλή 5(1), Πιτσάκη 6, Βόπη, Σανταμούρη, Νασιάκου 6, Μπρέλλου 11(3).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Σκληρός): Γκίκα, Κίτσιου 20, Μικέλλη, Λουκάτου 21, Κρίτσαλου 10, Στεφάνου Α.-Μ. 7(1), Δουλάμη, Κοσκινά Μ., Κοσκινά Α. 9(1), Κομνηνέλλη.