Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 3-2


Όπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και σήμερα το Χατζηκυριάκειο πήρε το τοπικό ντέρμπι και εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Προφήτης, που στα τελευταία πέντε ματς έχει μόλις δύο βαθμούς, έπεσε στην τέταρτη.
Είναι αλήθεια πάντως πως η ομάδα μας σήμερα με την εμφάνισή της δικαιούταν κάτι περισσότερο. Στο ντεμπούτο του Άγγελου Σκανάτοβιτς στον πάγκο του, ο Προφήτης είχε καλό ρυθμό στο παιχνίδι του, έχασε πέναλτι στο 1-1 και πληγώθηκε από τρία πολύ "φτηνά" γκολ που παραχώρησε στους Χατζηκυριακιώτες. Μόλις στο 3' ο Ζαχαρίου μπήκε στην περιοχή και με ωραίο αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Προφήτη, που όμως δεν χάρηκε για πολύ το προβάδισμά του. Δύο λεπτά αργότερα το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι απ' την αρχή, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και ένα σωρό κόντρες και καραμπόλες, η μπάλα στρώθηκε στον Νίνο που από κοντά ισοφάρισε. Ο Προφήτης είχε την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί ξανά στο 40' όταν η πίεση του Γιαννακόπουλου απέφερε το κερδισμένο πέναλτι, αλλά ο Ρούσης νίκησε τον Λιάκο από τα έντεκα βήματα. Και όχι μόνο αυτό: Λίγο μετά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά στο μακρινό φάουλ του Μπαλιά, χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κουγιουμτζής κινούμενος ταχύτερα απ' όλους την έστειλε στα δίχτυα με το κεφάλι. Στο δεύτερο μέρος ο Προφήτης είχε την υπεροχή και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Το βρήκε στο 71' με το υπέροχο σουτ του Μπρέγκου και όλα έδειχναν ευνοϊκά για την ομάδα μας, που επιζητούσε τη νίκη. Εντούτοις, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, το Χατζηκυριάκειο κέρδισε κι εκείνο πέναλτι, με τον Σπαχίου να ανατρέπει τον αντίπαλο φορ μετά από μπαλιά στα νώτα μας. Ο Μπαλτιμάς αποδείχτηκε ψύχραιμος και το 3-2 που έγραψε δεν άλλαξε ως το φινάλε.
Οι δύο ομάδες φυσιολογικά θα βρεθούν και πάλι στα πλέι-οφ. Για τον Προφήτη πλέον αρχίζουν τα "πρέπει", με την ομάδα μας να δίνει την ερχόμενη εβδομάδα ένα τρομερά σημαντικό παιχνίδι, υποδεχόμενη την Άνω Νεάπολη στο Σ.Ε.Φ.. 
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 3-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λυτριβής (Τέσσης, Βουτσάς)
ΣΚΟΡΕΡ: 5' Νίνος, 40' Κουγιουμτζής, 80' (πεν.) Μπαλιτιμάς - 3' Ζαχαρίου, 71' Μπρέγκου
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ (Ν. Διαμαντόπουλος): Ρούσης, Διακογιάννης, Μαρουσάκης, Τερζής, Νίνος (86' Κρανιάς), Μπαλιάς, Κουγιουμτζής, Μπαλτιμάς, Μιχαηλίδης, Καραμπάσης (75' Ζαρουχλιώτης), Γεωργιάδης (85' Σαμαουρίδης).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Α. Σκανάτοβιτς): Σπαχίου, Δαλαμάρας (88' Λάζαρης), Μήλιος, Δαλέζιος, Γκίνη (88' Μπούνταλης), Λιάκος, Ζαχαρίου (76' Βλάσσης), Οξύνογλου Θ., Γιαννακόπουλος (68' Αργυρόπουλος), Οξύνογλου Σ., Μπρέγκου.