Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 62-64


Το Παλαιό Φάληρο έσπασε την έδρα του Προφήτη και πήρε προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των τελικών. Έχει έτσι την ευκαιρία με νίκη την Κυριακή στην έδρα του, το "Μπεφόν", να πάρει το πρωτάθλημα, με τον Προφήτη να πηγαίνει πια με την πλάτη στον τοίχο για έναν αγώνα δίχως αύριο.
Συγκλονιστικό και αυτό το ματς, όπως όλοι οι τελικοί μέχρι τώρα. Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε ιδανικό για τον Προφήτη, που έπαιζε ορθολογικά και συγκεντρωμένα. Κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές με διαφορές έντεκα πόντων (31-20 και 36-25), δείχνοντας να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού. Στην επανάληψη όμως γύρισε ο διακόπτης και το Φάληρο, με ηγέτιδα την Παντελή, έγινε εκείνο αφεντικό της αναμέτρησης. Η τρίτη περίοδος έληξε με ένα αδιανόητο επιμέρους 3-20 και ο Προφήτης, με το σκορ να βρίσκεται στο 50-61 τρία λεπτά πριν το τέλος, άρχιζε ξανά το κυνηγητό, σε ένα σκηνικό ολόιδιο με αυτό του πρώτου αγώνα. Τότε τα είχε καταφέρει, σήμερα το πίστεψε ξανά, όμως τα θαύματα στέρεψαν και οι φιλοξενούμενες δεν άφησαν τη νίκη να τους ξεγλιστρήσει. Ο Προφήτης έφτασε σε απόσταση ενός καλαθιού (60-62) αλλά αυτό που του έλειψε ήταν το καθαρό μυαλό, και στην τελευταία επίθεση του Φαλήρου το φάουλ που θα έπρεπε να γίνει, δεν έγινε ποτέ. Έτσι η μπάλα και κατά συνέπεια η νίκη έμειναν στα χέρια των παικτριών της Ζέρβα, που βρίσκονται πλέον μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α2.
Άριστη η διαιτησία από Τζίμη και Αυγουστόγλου, απίστευτα εχθρική όμως απέναντί μας η Αντωνέλλου. Σε όλο το ματς δεν έδωσε υπέρ μας ούτε μισό σφύριγμα (δεν είναι σχήμα λόγου, κυριολεκτούμε), ενώ ήταν εκείνη που "σημάδεψε" την Λουκάτου και την φόρτωσε από πολύ νωρίς με φάουλ. Ειδικά το τέταρτο, μόλις στο 23', ήταν μια απίθανη εφεύρεση, καταλυτική όμως για την εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού απορρύθμισε εντελώς τον Προφήτη που ήδη εκείνη την ώρα είχε αρχίσει να μην πατάει καλά. Δεν έχουμε να πούμε κάτι περισσότερο, εξάλλου δεν έχει νόημα να το κάνουμε, αφού ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ούτε επιθυμούμε να φορέσουμε τον μανδύα του αδικημένου, όπως έπραξε το Φάληρο μετά το πρώτο ματς, σε μια κίνηση τακτικής που εντέλει απέδωσε. Ειλικρινά όμως ευχόμαστε το σημερινό να ήταν απλώς μια κακή μέρα, και η ρεφ να έχει ήσυχη τη συνείδησή της.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 62-64 (18-11, 36-29, 39-49, 62-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζίμης, Αντωνέλλου, Αυγουστόγλου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Σκληρός): Δροσωτάκη, Κίτσιου 15, Λουκάτου 21,Στεφάνου Κ. 5(1), Κρίτσαλου 5, Στεφάνου Α.-Μ. 13(1), Καβαλέγκα, Κοσκινά Α. 3(1).
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ (Α. Ζέρβα): Σταθάκη 6, Παντελή 29(1), Κούκη 3, Κοτσιάφτη 5, Πιτσάκη 13(1), Σανταμούρη 2, Νασιάκου, Μπρέλλου 6.