Κυριακή 23 Απριλίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 49-43

Το αποφασισμένο Φάληρο έφερε στα ίσα τη σειρά των τελικών, μετά τη νίκη του με 49-43 σήμερα στο "Μπεφόν". Οι δύο ομάδες βρίσκονται πια στο 1-1 και επιστρέφουν στα Καμίνια την Πέμπτη για το τρίτο παιχνίδι.
Ο Προφήτης έμεινε πολύ μακριά από τα επιθετικά του στάνταρ και σε αυτό κυρίως οφείλεται η ήττα του. Η ομάδα μας, που στα 21 από τα 23 φετινά παιχνίδια της έχει βάλει πάνω από 60 πόντους, σήμερα εγκλωβίστηκε στην άμυνα του Φαλήρου και έκανε αρνητικό ρεκόρ με μόλις 43. Η Αθηνά Ζέρβα επέλεξε μια πάρα πολύ κλειστή αντιμετώπιση, με έμφαση (και πολύ "ξύλο") στη Λουκάτου, που συνήθως είχε τρεις αντιπάλους πάνω της. Από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις από την περιφέρεια ήταν μοιραίο πως θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα: Σε όλον τον αγώνα ο Προφήτης έβαλε μόλις ένα τρίποντο, κι αυτό στην πρώτη του επίθεση! Όπως και στον πρώτο τελικό, έτσι και σήμερα το Φάληρο είχε διαρκώς το προβάδισμα, σε ένα ματς πολύ κλειστό, ψυχοφθόρο, και με τoυς δύο προπονητές να κάνουν rotation με το σταγονόμετρο (αγωνίστηκαν μόλις 7+7). Με ένα ξέσπασμα τους στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχες προηγήθηκαν 38-27, και αυτή τη φορά δεν άφησαν το παιχνίδι να τους ξεφύγει, παρά τις προσπάθειες του δικών μας, που έφτασαν αρκετές φορές στο -4, αλλά κλώτσησαν όλες τις ευκαιρίες που είχαν για να φτάσουν σε απόσταση ενός σουτ και να αλλάξουν τα δεδομένα του ματς.
Όσο για τη διαιτησία, το Φάληρο φώναξε πολύ για τα σφυρίγματα του πρώτου αγώνα και φαίνεται πως οι φωνές του έπιασαν τόπο, αφού Τσαχάκης, Γεωργόπουλος και Μπερέτσος έδειξαν ανοχή στο σκληρό παιχνίδι.
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 49-43 (16-11, 26-20, 41-35, 49-43)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαχάκης, Γεωργόπουλος, Μπερέτσος
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ (Α. Ζέρβα): Σταθάκη 3, Παντελή 10, Κούκη 6(2), Κοτσιάφτη 14, Πιτσάκη 7, Νασιάκου, Μπρέλλου 9(3).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Σκληρός): Κίτσιου 7, Λουκάτου 18, Στεφάνου Κ., Κρίτσαλου, Στεφάνου Α.-Μ. 14(1), Καβαλέγκα, Κοσκινά Α. 4.