Κυριακή 30 Απριλίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 52-50


Το Φάληρο πήρε τη νίκη σήμερα στο "Μπεφόν", έκανε το 3-1 και θα αγωνίζεται του χρόνου στην Α2, με τον Προφήτη να φτάνει κοντά αλλά να μην καταφέρνει να στείλει τη σειρά σε πέμπτο ματς.
Ήταν μια δραματική αναμέτρηση, όπως δραματικοί ήταν και οι τέσσερις τελικοί. Όλοι τους τελείωσαν με διαφορές έως 6 πόντων, ενώ οι τρεις από τους αυτούς κρίθηκαν κυριολεκτικά στην τελευταία φάση. Πρόσωπο του αγώνα σήμερα για τις νικήτριες η Τόνια Πιτσάκη, που πέτυχε το νικητήριο καλάθι 0,4" πριν το τέλος. Ακριβώς πριν (στα 2,5") η Άννα Κοσκινά είχε ισοφαρίσει με τρίποντο για τον Προφήτη, που είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία αλλά την έχασε. Η ομάδα μας προηγήθηκε με 28-37 και έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά ακολούθησε ένα νεκρό διάστημα (δυστυχώς σε κάθε τελικό είχαμε από ένα τέτοιο) που έφερε το Φάληρο μπροστά με 46-41 και τον Προφήτη να κυνηγάει ξανά. Μορφή σε αυτό το χρονικό σημείο για την ομάδα της Ζέρβα η Άννα Καρακλή, που με τα απανωτά τριποντά της έφερε τούμπα το σκορ και την ψυχολογία. Ο Προφήτης πίστεψε πως θα είχε την ευκαιρία του στην παράταση, όμως η αδικαιολόγητα χαλαρή του άμυνα στην τελευταία φάση έδωσε τον χώρο και τον χρόνο στην Πιτσάκη να βάλει το καλάθι-πρωτάθλημα για το Φάληρο. Ρεσιτάλ διαιτησίας από Καραβίτη, Μαυρέλη, Κηπώση.
Δίκαια ανεβαίνει στην Α2 το Φάληρο και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια: Είχε σταθερότητα στην απόδοσή του και το ήθελε περισσότερο.
Η φετινή σεζόν για τον Προφήτη, θυμίζει έντονα το 2014-15. Και τότε η ομάδα μας είχε (θεωρητικά) το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας, βγήκε με άνεση πρώτη στην κανονική περίοδο, αλλά δεν κατάφερε να ανέβει. Μάλιστα, κατά διαβολική σύμπτωση, το σκορ του σημερινού αγώνα είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του τότε αποκλεισμού (στα ημιτελικά από τον Φάρο), 50-52! Η ομάδα φέτος είχε να αντιμετωπίσει πολλά θέματα και έμοιαζε να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Ξεκίνησε τη χρονιά με στόχο να διεκδικήσει τρεις τίτλους και τελικά δεν πήρε κανέναν. Και είναι αδιαμφισβήτητο πως η σεζόν είναι πλήρως αποτυχημένη. Η επόμενη μέρα για το τμήμα ξεκινά από σήμερα, ώστε να χτιστεί μια ομάδα εξίσου ανταγωνιστική, χωρίς όμως τις παθογένειες που μας ταλαιπώρησαν φέτος.
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 52-50 (12-11, 25-21, 34-37, 52-50)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καραβίτης, Μαυρέλης, Κηπώσης
ΠΑΛ.ΦΛΑΗΡΟ (Α. Ζέρβα): Σταθάκη 3(1), Παντελή 7, Κούκη 8(2), Κοτσιάφτη 10, Καρακλή 13(4), Πιτσάκη 2, Σανταμούρη, Νασιάκου 3, Μπρέλλου 6(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Σκληρός): Κίτσιου 12(1), Λουκάτου 15(1), Στεφάνου  Κ. 7,  Κρίτσαλου 1, Στεφάνου Α.-Μ. 6, Κοσκινά Α. 9(2).