Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: Ο.Κ.Ε.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-52

O Ο.Κ.Ε. πήρε το ντέρμπι και έκανε μεγάλο βήμα σωτηρίας, τη στιγμή που ο Προφήτης ψάχνει πια ένα θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία, μετά την ήττα που ήρθε με σκληρό τρόπο χθες βράδυ στη Γούβα.
Ο Προφήτης των συσσωρευμένων προβλημάτων πήγε στην Ελευσίνα να παίξει τελικό παραμονής παρατάσσοντας ουσιαστικά την εφηβική του ομάδα, συν μόλις τρεις μεγάλους (Βουρνά, Τριανταφύλλου, Λεοντιάδη). Πιο χτυπητές απουσίες αυτές των δύο ψηλών μας: Ο Μπαμπάκος ήταν με πολιτικά στον πάγκο λόγω διαστρέμματος και ο Μαυράκης ήρθε στο γήπεδο λόγω εργασίας στο 32' του αγώνα, και φυσικά στα λίγα λεπτά που έπαιξε δεν μπορούσε να προσφέρει. Με το μυαλό του λοιπόν βυθισμένο στα όσα τον ταλαιπωρούν και όχι στον ίδιο τον αγώνα, ο Προφήτης μπήκε στο ματς με μάλλον μοιρολατρική διάθεση και αυτό αποτυπώθηκε στο παρκέ από την πρώτη στιγμή. Ήδη στο 5' το σκορ ήταν 12-1 και προς το τέλος του ημιχρόνου η διαφορά έφτασε μέχρι και τους είκοσι (35-15), σε ένα εφιαλτικό πρώτο μέρος για την ομάδα μας. Στην επανάληψη ο Προφήτης μπήκε για να να σώσει ότι σώζεται, και μην έχοντας πια τίποτα να χάσει ξεκίνησε τον κλεφτοπόλεμο. Κάτι που απέδωσε, και θυμίζοντας παλιές καλές αμυντικές εποχές, που δεν τρώγαμε καλάθι με τίποτα, η διαφορά άρχισε αργά αλλά σταθερά να πέφτει. Στο 29' φτάσαμε στους τέσσερις (42-38) και στο 36' είχαμε την πρώτη (και όπως αποδείχθηκε τελευταία) ισοπαλία στο ματς (48-48), παρότι στους απόντες είχε προστεθεί και ο Τριανταφύλλου, που χτύπησε (διάστρεμμα) στις αρχές του τετάρτου. Ο Προφήτης είχε την τελευταία επίθεση (με το σκορ στο 53-52), όμως έχασε δύο ευκαιρίες. Πρώτα το τρίποντο του Λεοντιάδη και αφού πήραμε το επιθετικό ριμπάουντ, ο Μαρής πήγε μέχρι το καλάθι (στα 7"), η μπάλα μπήκε, βγήκε, στάθηκε σαδιστικά για μια στιγμή πάνω στο στεφάνι και τελικά έπεσε έξω. Ο Λιώρης με 1/2 βολές (στα 4") έκανε το 54-52 και ο Προφήτης στο λίγο χρόνο που απέμεινε δεν πρόλαβε καν να εκδηλώσει επίθεση. Μια μεγάλη προσπάθεια, που όμως έμεινε ανολοκλήρωτη... Τουλάχιστον, και μόνη παρηγοριά (πέραν της εικόνας του β' ημιχρόνου), ότι καταφέραμε να κρατήσουμε το +5 του πρώτου αγώνα.
Για τη νικήτρια ομάδα του Ο.Κ.Ε. πρώτος σκόρερ και καλύτερος ήταν ο Πατάλας, ενώ από τον Προφήτη των δύο προσώπων, όλη η ομάδα για κλωτσιές στο πρώτο ημίχρονο και καταπληκτική στο δεύτερο, με ηγέτη τον συγκινητικό Βουρνά.
Η διαιτησία άφησε με παράπονα τον Προφήτη για ένα και μόνο σφύριγμα: Ο Μητρόπουλος, που είναι καλός ρέφερι και ποτέ δεν έχει δώσει δικαιώματα, χρέωσε τον Μουστάκα με βήματα που μόνο αυτός είδε, ένα λεπτό πριν το τέλος (με το σκορ στο 53-52), και ενώ ο μικρός έφευγε μόνος του με το καλάθι.
Ο.Κ.Ε.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-52(23-8, 35-21, 45-38, 54-52)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μητρόπουλος, Καφαντάρης
Ο.Κ.Ε. (Μ. Διολέτης): Μπακογιάννης, Τηγάνης 2, Αντωνάρας 7, Πατάλας 18(3), Χρήστου, Παπαχριστοδούλου 4, Δούκας, Πέππας 2, Δασκαλάκης 8, Αρβανίτης 6, Λιώρης 7.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Κεφαλίδης): Μουστάκας 17(2), Λεοντιάδης, Τριανταφύλλου 8(2), Βουρνάς 18(1), Μαυράκης, Μπούζας 2, Ντάσκας Τ. 3, Μυσιρλής, Μαρής 4.
•Η αναμέτρηση διεξήχθη στη σκιά του πρόσφατου θανάτου του αθλητή της εφηβικής ομάδας του Ο.Κ.Ε., Αναστάση Νάσση. Ο Ελευσίνιοι αγωνίστηκαν με πένθη στις φανέλες τους, πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ ο Προφήτης, μέσω του αρχηγού του Αλέξη Βουρνά, προσέφερε ανθοδέσμη στη μνήμη του άτυχου αθλητή. Ευχόμαστε καλό παράδεισο στο παληκάρι και μακάρι αυτό το περιστατικό να είναι και το τελευταίο...