Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΠΙΘΑ 2-0

"Εξάποντο" ματς σήμερα στο Σ.Ε.Φ. και ο Προφήτης πήρε μιας τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη, που τον απομακρύνει από τον "γκρεμό" της τελευταίας θέσης και παράλληλα τον φέρνει λίγο πιο κοντά στις θέσεις της απ' ευθείας παραμονής.
Όλο το ματς ήταν ένα εικοσάλεπτο, το διάστημα 60'-80'. Στα πρώτα εξήντα λεπτά είδαμε πολύ λίγα πράγματα: Την Σπίθα να ξεκινά καλύτερα, να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Παλατιανό και τον Προφήτη στη συνέχεια να κερδίζει κατοχή και χώρους, χωρίς όμως να κάνει τη σπουδαία φάση. Στο 58' ο Τσιριγώτης πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, όταν εκτέλεσε απ' ευθείας κόρνερ και με τα πολλά φάλτσα έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο πίσω δοκάρι. Λίγο μετά πάντως αποζημιώθηκε, αφού χρίστηκε σκόρερ με ένα σαφώς πιο εύκολο στημένο. Το πέναλτι που κέρδισε ο Άγγος (ανατράπηκε από τον Τσαπακίδη ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει), και ο με το οποίο ο Βασίλης άνοιξε το σκορ. Δεν πέρασε πολλή ώρα, και ο Γιώργος βρήκε κι αυτός το γκολ που δικαιούταν, με το δυνατό δεξί σουτ να πηγαίνει δοκάρι και μέσα. Ο Προφήτης έπαιξε καλή μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο και γι' αυτό έβαλε τα δύο γκολ που του έδωσαν τη νίκη. Οι δύο σκόρερ ήταν οι αιχμές του δόρατος σήμερα για την ομάδα μας, που πάντως ώρα με την ώρα βελτίωνε την κυκλοφορία της και αποκτούσε σιγουριά πίσω, με την αμυντική τετράδα και τον τερματοφύλακα να κάνουν ξανά αλάνθαστο ματς. Μετά την ψυχρολουσία του 2-0 η Σπίθα προσπάθησε να αντιδράσει και θα μπορούσε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση, με το πέναλτι που κέρδισε ο Μόλακας (80'), όμως ο Ντόμπριν από τα έντεκα βήματα έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ και κάπου εκεί το ματς ουσιαστικά τελείωσε.
Μπράβο στα παιδιά και τον κόουτς Ασημομύτη για την σημερινή πολύ σημαντική νίκη. Ο Προφήτης κατέβηκε σήμερα με αποστολή μόλις 14 αθλητές (φαίνεται πως η ολιγαριθμία έχει χτυπήσει φέτος και τα δύο ανδρικά τμήματα του συλλόγου), όμως τα παιδιά έπαιξαν με ψυχή (όπως κάνουν κάθε βδομάδα) και αξίζουν και με το παραπάνω να σώσουν την κατηγορία.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΠΙΘΑ 2-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπουργιάς (Αναστασίου, Τραϊφόρος)
ΣΚΟΡΕΡ: 61' Τσιριγώτης (πεν.), 72' Άγγος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Χ. Ασημομύτης): Σπαχίου, Περπερίδης, Αλλαϊμπέι, Τσάδαρης Α., Βισβίκης, Γεωργακάκος (87' Ορφανός), Άγγος, Μασρί, Τρίχας (32' Τσάκωνας), Τσιριγώτης, Κίσσας.
ΣΠΙΘΑ (Π. Παπαϊωάννου): Καλίδης, Τσαπακίδης, Τσιμπλάκης (74' Κοντός), Μόλακας, Κουρτέσης, Νώκες, Ντομπρίν, Μπεκάκος, Παλατιανός (74' Σέκα), Ηλιόπουλος, Παπαδόπουλος (90' Θεοδώρου).