Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΩΤΕΑΣ Β.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 50-38

Η ιστορία επαναλήφθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τον Προφήτη, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είδε τις νεανίδες του Πρωτέα να τον αφήνουν εκτός τελικού, μετατρέποντας το όνειρο της κατάκτησης του κυπέλλου σε εφιάλτη.
Για τριάντα λεπτά ο Προφήτης δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο. Ο Πρωτέας μπήκε πολύ δυνατά, με την Κολλάτου να δείχνει από τα πρώτα λεπτά πως θα κάνει μεγάλο παιχνίδι και ήδη στο δεκάλεπτο προηγείτο με 20-9. Η αμυντική μας συμπεριφορά βελτιώθηκε κάπως στη συνέχεια, όμως ο Προφήτης είχε βραχυκυκλώσει απέναντι στη ζώνη του Σόφτση και η επιθετική παραγωγή ήταν μηδαμινή. Ούτε το γρήγορο παιχνίδι μας βγήκε (τελειώσαμε με 1/9 αιφνιδιασμούς), κάναμε πάρα πολλά λάθη και τα σουτ δεν έμπαιναν με τίποτα. Το τρίτο δεκάλεπτο τέλειωσε με 38-20 και εκεί ήρθε η αντίδραση του Προφήτη, που βρήκε κάποια σουτ που τον βοήθησαν να ξεκολλήσει και προσπάθησε να μειώσει. Στο 34' πήγε στο 40-30 και έδειχνε να έχει μομέντουμ, εκεί όμως βρήκε μπροστά του τον Στρέμπα, που μας ακύρωσε κανονικό καλάθι (που θα έκανε το 40-32), απέβαλλε με διαδοχικά αστεία πέμπτα φάουλ τις Ευμορφοπούλου και Ρουμπελάκη, χρέωσε τον πάγκο μας με τεχνική ποινή (ήταν η δεύτερη), και έδωσε έτσι το τελειωτικό χτύπημα.
Σε κάθε περίπτωση η νίκη για τα ταλαντούχα κορίτσια του Πρωτέα ήταν δικαιότατη, καθώς η ομάδα της Βούλας ήταν καταφανώς καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, γεμάτη ενθουσιασμό και με απόλυτη αφοσίωση στο πλάνο του προπονητή. ΜVP για τις νικήτριες η εξαιρετική Κολλάτου, πολύ καλή και η Μαντά, ενώ η Φασούλα δεν φάνηκε τόσο επιθετικά, αλλά ήταν καταλυτική στην άμυνα, όπου "κατάπινε" όποια δικιά μας πλησίαζε στο ζωγραφιστό. Ο Προφήτης έκανε πολύ κακό ματς, εγκλωβισμένος στο άγχος και τη νευρικότητα. Επιθετικά δεν τράβηξε καμία (χαρακτηριστικό πως δεν είχαμε ούτε μία διψήφια), κάποιες εκλάμψεις είχε μόνο η Ανυφαντάκη, όμως τα βαρόμετρα της ομάδας ήταν σε κακό βράδυ και εκτός πνεύματος αγώνα. Τουλάχιστον από το 10' και μετά προσπάθησαν όλες να παίξουν άμυνα, όμως μπροστά δε μας έβγαινε τίποτα.
Για τη διαιτησία τα είπαμε και πιο πάνω. Ο Προφήτης θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει την καμπούρα του, αλλά ο Στρέμπας με τα σφυρίγματα και την εν γένει συμπεριφορά του μας έδωσε κάθε δικαίωμα να φωνάζουμε. Η Γιακείμη έκανε κι αυτή κάποια λάθη, φυσιολογικά όμως στη ροή του αγώνα, και από κάποιο σημείο και μετά φαινόταν πως προσπαθούσε να σώσει τα προσχήματα για το συνάδελφό της.
Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πρωτέα για την άξια πρόκρισή του και ευχές για επιτυχημένο μπασκετικό μέλλον στα νεαρά κορίτσια του. Στον τελικό αντίπαλος τους θα είναι ο Φάρος και ευχόμαστε να γίνει ένας όμορφος αγώνας, με σωστή διαιτησία και ο καλύτερος να πάρει το τρόπαιο.
ΠΡΩΤΕΑΣ Β.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 50-38 (20-9, 27-15, 38-20, 50-38)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Στρέμπας, Γιακείμη
ΠΡΩΤΕΑΣ Β. (Θ. Σόφτσης): Τσιχλάκη, Κήτσιου 4, Θεοδώρου 2, Κολλάτου 21(1), Χατζηβασιλείου, Κορρέ, Μαντά 11, Αμπντελφατάχ, Φασούλα 10, Μιχαλοπούλου 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Βλάμη 6, Δροσωτάκη 6, Βροχίδου Β., Ευμορφοπούλου 6, Σπύρη 2, Ρουμπελάκη 8(1), Λαουλάκου, Χατζηνικολάου 2, Γουλουμή, Αμανατίδη, Ανυφαντάκη Ε. 8(2).