Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΑΙΞΩΝΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 37-52

Ο Προφήτης συνέχισε το νικηφόρο του σερί και στη Γλυφάδα, όπου νίκησε την μαχητική Αιξωνή με 37-52 και έκανε το 14/14.
Η ομάδα μας σήμερα στηρίχτηκε στην άμυνα της και κατά διαστήματα έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Όπως τα πρώτα λεπτά, στα οποία ο Προφήτης δεν αιφνιδιάστηκε από την επιλογή της Αιξωνής να παίξει από την αρχή (αλλά και σε όλο το ματς) ζώνη, και βγαίνοντας στο ανοιχτό γήπεδο προηγήθηκε 0-14 μόλις στο πέμπτο λεπτό, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημά του για φέτος στη σεζόν. Κατόπιν ήρθε η φυσιολογική αντίδραση των γηπεδούχων, που βρίσκοντας κάποια μακρινά σουτ έφτασαν στο 20-24 λίγο πριν τελειώσει το εικοσάλεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Προφήτης έπαιξε ακόμη καλύτερη άμυνα, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και δεχτήκαμε μόλις τέσσερις πόντους, όλους από βολές. Η Αιξωνή έχει δείξει πως είναι ομάδα που παίζει πολύ με το τρίποντο, όμως σήμερα οι περιφερειακές της όταν σούταραν είχαν πάντα ένα χέρι μπροστά τους. Ειδικά πάνω στην Γριμπαβιώτη (δεύτερη σκόρερ της κατηγορίας πίσω από την Ευμορφοπούλου), η άμυνα μας λειτούργησε άψογα. Έτσι η διαφορά άνοιξε και πάλι και ο Προφήτης έφτασε στην τελική επικράτηση χωρίς να κινδυνέψει, βγάζοντας από το πρόγραμμα ένα "πονηρό" ματς. Για την ομάδα μας σήμερα πολύ καλές ήταν οι Ρουμπελάκη και Ανυφαντάκη, ενώ από την Αιξωνή πάλεψε περισσότερο η Μαρίνου. Με αρκετά λάθη η διαιτησία των Σέλληνα και Ελευθερίου.
Σε ότι αφορά τη συνέχεια, επόμενη στάση: κύπελλο, καθώς την Τετάρτη μπαίνουμε στη μάχη του final-four διεκδικώντας το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Αντίπαλος μας είναι ο Πρωτέας, σε μια επανάληψη του περσινού ημιτελικού, με τον Προφήτη να φιλοδοξεί να πάρει τη ρεβάνς για την περσινή του ήττα.
ΑΙΞΩΝΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 37-52 (7-16, 20-26, 24-42, 37-52)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σέλληνας, Ελευθερίου
ΑΙΞΩΝΗ (Ε. Θεοδώρου): Γριμπαβιώτη 2, Ψαθά 7(2), Μπενέτου 3, Μαρίνου 10, Βαζαίου, Ευαγγελινού 2, Τσιμτσιλή 6(2), Γανέλη, Τσιρλιγκάνη 4, Δράκου, Μπερούκα 3, Μπράβου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Βλάμη 10, Καψοκόλη, Χατζηνικολάου 6, Ευμορφοπούλου 10, Σπύρη, Ρουμπελάκη 12, Καρανάσιου, Λαουλάκου 4, Γουλουμή, Αμανατίδη 4(1), Ανυφαντάκη Ε. 6