Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜ. Β'-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 95-87


Το ότι οι Under-23 του Κρόνου είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην επίθεσή της και συνήθως τα σκορ στους αγώνες της πάνε ψηλά, είναι κάτι που το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο χαλαροί στη δική μας άμυνα, δεχόμενοι 95 πόντους, τους 31 από τους οποίους στο τέταρτο δεκάλεπτο.
Ο Προφήτης δεν κατάφερε να καθαρίσει το ματς όταν έπρεπε, και εντέλει αυτό του κόστισε ακριβά. Η ομάδα μας είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά οι ταλαντούχοι μικροί του Κρόνου, με μεγάλη ευστοχία έξω από τα 6,75 κατάφερναν να μένουν κοντά, κάποιες φορές μάλιστα και να περνούν μπροστά. Και στο φινάλε ο ενθουσιασμός νίκησε την εμπειρία και ο Κρόνος πήρε την πολύτιμη γι' αυτόν νίκη. Τελευταίο προβάδισμα του Προφήτη στο ματς ήταν το 72-73: Ακριβώς σε αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι έβαλαν τρία κολλητά τρίποντα, χτυπώντας την τραγική περιφερειακή μας άμυνα. Το 81-73 που έγινε εν ριπή οφθαλμού έδωσε περίσσευμα ψυχολογίας στους Μπραχαμιώτες, ενώ αντίθετα καταβαράθρωσε το ηθικό των δικών μας. Η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ, και όχι μόνο αυτό, αλλά χάθηκε και το +6 του πρώτου αγώνα κι έτσι ο Κρόνος είναι εκείνος που έχει και το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.
Από τους νικητές κορυφαίοι οι Σουλιμιώτης και Σουγλέρης, αλλά εξαιρετική και καλοδουλεμένη όλη η ομάδα, με γρήγορο και θελκτικό μπάσκετ. Από τον Προφήτη φάνηκαν περισσότερο οι Μπόθος και Πατέρας, πάλεψε ο Τσιπίδης, πλήγμα τα φάουλ που φορτώθηκε νωρίς ο Παπαστάμος σε ένα ματς που του ταίριαζε. Με λάθη στο φινάλε η διαιτησία των Σίμα και Αυγερινού.
Πέρα από την ήττα πάντως, ήταν μια πολύ ευχάριστη μέρα για το τμήμα, που μετρά ένα ακόμα εκλεκτό μέλος. Ο βοηθός προπονητή Απόστολος Σωμαράκης είναι πλέον μπαμπάς, αφού η σύζυγός του Μαρία έφερε στον κόσμο την κορούλα τους. Τις θερμότερες ευχές από όλον τον σύλλογο για κάθε καλό στη ζωή της!
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜ. Β'-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 95-87 (18-21, 41-43, 64-64, 95-87)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σίμα, Αυγερινός
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. Β' (Ι. Στεφανάκης): Σκρέμπος 3(1), Λυσάνδρου12(2), Παπαδάκος, Μαρτζούκος 14(3), Σουγλέρης 20(1), Κακαβιάς 5(1), Καϊμακάμης, Γκουνταρέλης12(1), Γκίζης 7(1), Σουλιμιώτης 22(3), Σερίφης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Γαζής, Μπόθος 25(1), Κίκης 5(1), Παπαστάμος 16, Τσιπίδης 14, Τσουκάτος 4, Λάζια 2, Πατέρας 16, Βαφειάδης 2, Σμυρνιώτης 3(1).