Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 84-72


"Διπλή" νίκη για τον Προφήτη σήμερα κόντρα στον Αετό, αφού η ομάδα μας εκτός από τους δύο βαθμούς πήρε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (ήττα με 87-80). Βρίσκεται πλέον μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πατώντας γερά στη ζώνη των πλέι-οφ, ενώ παράλληλα διατηρεί την επαφή της με τον πρωτοπόρο Τελαμώνα.
Ο Προφήτης ήταν σταθερά μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στην επικράτηση, την οποία έχτισε κυρίως στο ηφαιστειώδες δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο πέτυχε 31 πόντους. Από τα μέσα περίπου του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του λόφου έδειξε να εξασφαλίζει τη νίκη κι έτσι το διακύβευμα έγινε η κάλυψη της διαφοράς. Ο Αετός προς το φινάλε έκανε μεγάλη προσπάθεια, όμως οι παίκτες μας κατάφεραν να διαφυλάξουν την απαιτούμενη έκταση της νίκης, φτάνοντας στο τελικό 84-72.
Όπως ήταν φυσικό, τα περισσότερα βλέμματα ήταν στραμμένα στους τρεις νεοαποκτηθέντες (Γρηγοράκος, Τσιπίδης, Σμυρνιώτης) που σήμερα έκαναν το ντεμπούτο τους με τα κυανέρυθρα. Και οι τρεις έδειξαν πως θα είναι πολύ επιδραστικοί στο παιχνίδι μας και έδωσαν πολλά, ο καθένας στο κομμάτι του. Οι νέοι λοιπόν ήταν ωραίοι, αλλά πάντοτε οι παλιοί είναι αλλιώς: Ειδικά ο θαυμάσιος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού Μπόθος, αλλά και ο Κίκης, που έστησε το δικό του πάρτι έξω από τα 6,75. Καλύτερος του Αετού ο Κριθαρούλας, ακολουθούμενος από τους Κρανιά και Ματαράγκα.
Οι δύο ομάδες είχαν από δύο σημαντικές απουσίες: Ο Αετός ήρθε σήμερα στα Καμίνια χωρίς τους τραυματίες Γκούμα και Σταυρακόπουλο, ενώ για τον Προφήτη ο Τσουκάτος ήταν μεν στην δωδεκάδα, αλλά εντέλει προτιμήθηκε να μην αγωνιστεί. Για την ομάδα μας όμως προέκυψε τελευταία στιγμή και μια δεύτερη απουσία, για εντελώς αναπάντεχο λόγο. Ο γιατρός που είχε οριστεί ήρθε με ληγμένη κάρτα κι έτσι αναγκαστικά "θυσιάστηκε" ο Χάρης Παπαστάμος (ως γνωστόν είναι γιατρός στο επάγγελμα) και ανέλαβε καθήκοντα γιατρού αγώνα προκειμένου η αναμέτρηση να διεξαχθεί! Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δε θα γινόταν και θα ακολουθούσαν αυτομάτως κυρώσεις για την ομάδα μας, αφού την ευθύνη την έχει το γηπεδούχο σωματείο.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 84-72 (18-17, 49-37, 66-51, 84-72)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζίμης, Κολίλας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μπόθος 24(2), Κίκης 20(6), Γρηγοράκος 18(2), Τσιπίδης 14(1), Αντωνίου, Λάζια 2, Βαφειάδης, Πατέρας 4, Σμυρνιώτης 2.
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. (Π. Νατσίδης): Κασβίκης 13(1), Δημητρακόπουλος, Τάγκας, Ρούσης 2, Κατσαλής, Καπετανίδης 12, Βάλβης, Ματαράγκας 10, Κριθαρούλας 20(2), Ντάβαρης, Κρανιάς 15.