Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 58-99

Αδιανόητο πατατράκ για την ομάδα μπάσκετ, που στο (κατ' ευφημισμόν όπως αποδείχτηκε) ντέρμπι με τον Ατρόμητο γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της, με το απίστευτο 58-99.
Χαώδης η διαφορά στην εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες χτες στα Καμίνια. Από τη μία οι παίκτες του Ατρομήτου με συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και ωραίο μπάσκετ και από την άλλη οι δικοί μας που ήταν παντελώς αδιάφοροι στην άμυνα και με κακώς εννοούμενο εγωισμό στην επίθεση. Το ματς φάνηκε από νωρίς που θα πήγαινε και μετά το 25-28 του ενδέκατου λεπτού οι Καμινιώτες κόλλησαν το πόδι στο γκάζι και εξαφανίστηκαν. Οι περιφερειακοί του κόουτς Τάσου σούταραν με ασύλληπτα ποσοστά, οι ψηλοί έκαναν κι εκείνοι τη δουλειά τους όπως έπρεπε και ο Προφήτης παραδόθηκε στη μοίρα του, αδυνατώντας να σώσει έστω τα προσχήματα. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο η κατάρρευση ήταν πλήρης και μόνο η κόρνα της λήξης έδωσε τέλος στο μαρτύριο, με τη διαφορά να κλείνει στους 41 πόντους.
Την προηγούμενη εβδομάδα στον Κρόνο που φάγαμε 95, πάλι γράφαμε για την τραγική μας άμυνα. Χτες όμως η κατάσταση ήταν απελπιστική, αν βάζαμε στο γήπεδο πέντε κώνους θα μάρκαραν καλύτερα. Ο Ατρόμητος έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, και είναι κρίμα που δεν έβαλε "κατοστάρα" γιατί την άξιζε.
Ο Βαγγέλης Μπακάλης και ο Αλέξανδρος Κυπριτίδης μέχρι πρότινος έπαιζαν στον Προφήτη και χτες ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας τους. Ο Κουτρόπουλος ακόμα βάζει τρίποντα, δυναμίτης ο Ζάκι. Από τον Προφήτη ούτε ένας δεν δικαιολόγησε την παρουσία του. Με πολλά λάθη η διαιτησία των Σίμα και Μιτουλάκη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 58-99 (22-28, 35-55, 54-75, 58-99)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σίμα, Μιτουλάκης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γάζης): Παπαστάμος 8, Μπόθος 15(1), Γαζής, Κίκης 9(3), Γρηγοράκος 2. Τσιπίδης 16(1), Σμυρνιώτης, Αντωνίου 3(1), Τσουκάτος 3, Λάζια, Πατέρας 2, Βαφειάδης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κ. Τάσος): Κυπριτίδης 13(2), Μηνόγιαννης 8(1), Κουτρόπουλος 24(7), Γκέτης Η., Γκέτης Δ., Μπακάλης 23(3), Κάτσας 4, Χαλίλ 6, Ταρανάς, Κόρο 5(1), Ζάκι 16.