Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ
Χ.Α.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 82-76


Το σερί του Προφήτη διακόπηκε στο γήπεδο «Γιώργος Αμερικάνος», όπου η δυνατή Χ.Α.Ν. πήρε το ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που φιλοδοξούν να βρίσκονται στην επόμενη φάση. Πολύ ωραίο παιχνίδι, όπως φαίνεται και από το υψηλό σκορ, με τους Νικαιώτες να έχουν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά τις προσπάθειες των δικών μας, που στο φινάλε μείωσαν αλλά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο. Με σοβαρά λάθη σε βάρος του Προφήτη, η διαιτησία του Στάγκου, δικαιότερη η Μουτεβελή.
Οφείλουμε όμως μια απάντηση στην προσβλητική σε βάρος του συλλόγου μας ανακοίνωση της Χ.Α.Ν. σχετικά με τον αγώνα. Όταν μέσα σε δύο ώρες έχεις κερδίσει δύο αγώνες με τη βοήθεια της διαιτησίας (νωρίτερα στο παιδικό και η Ακαδημία Ελευσίνας έφυγε με οικτρά παράπονα, τυχαίο άραγε;), το να το παίζεις προστάτης του αθλήματος και τιμητής των πάντων, πάει πάρα πολύ. Απόλαυσε τις επιτυχίες σου, πανηγύρισε συγκρατημένα, δώσε τα συγχαρητήρια εκεί που πρέπει (καλά έκανες και τα έδωσες και στους διαιτητές), αλλά μην προκαλείς περισσότερο. Ο Προφήτης έχει δώσει χρόνια τώρα τις εξετάσεις του, η κουλτούρα και η φιλοσοφία του είναι γνωστές τοις πάσι και οι κάθε λογής κατηγορίες δεν μας αγγίζουν. Καλύτερη απόδειξη, το γεγονός πως από το 1995 που υφίσταται η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., ο σύλλογος έχει ελεγχθεί για περιστατικά σε αγώνες υποδομών μόλις δύο φορές (το αρχείο της Ένωσης στη διάθεση όποιου δυσπιστεί). Κρίμα που η Χ.Α.Ν., ένα σωματείο με τεράστια ιστορία που είχε και θα έχει το σεβασμό μας, αποφάσισε να τορπιλίσει τις άριστες μεταξύ μας σχέσεις με μια άστοχη και παντελώς αχρείαστη ανακοίνωση. Ευχόμαστε ειλικρινά καλή συνέχεια και συγχαρητήρια για τη νίκη.
-Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που στοχοποιείται στην ανακοίνωση, είναι ένας πραγματικός ΚΥΡΙΟΣ, κόσμημα για την εκπαίδευση του Πειραιά και είναι χαρά και τιμή μας που είναι μέλος της οικογένειας του Προφήτη.
Χ.Α.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 82-76 (21-16, 40-34, 62-50, 82-76)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Στάγκος, Μουτεβελή
Χ.Α.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ (Β. Χατζηπαυλίδης): Τσαμπαζής 10, Λάμψος 3, Γιαννόπουλος 21(3), Γραμματικόπουλος 2, Χάιδος 2, Αντέμι 3, Τσαλκιτζής, Πεστανάκου 7, Σχοινάς, Τουτουντζάκης 12(1), Αμαντίν 22, Στειακάκης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Σιδέρης): Χριστόγλου 7(1), Τσαγκρινός, Ζαμπετάκης 2, Αλεβιζάκης 2, Ξαμωνάκης 13(1), Καρατάσιος 7, Αφάρας 6, Μπράβος 6, Ρούντης 2, Σκανδάμης 15, Πατέρας 16, Χίου Κ..