Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 78-73


Τα προηγούμενα χρόνια ο Προφήτης περνούσε κατά κανόνα δύσκολες στιγμές στο κλειστό της Παραλίας. Όσο ο Απόλλων έπαιζε στη Β' Κατηγορία είχαμε απαλλαχθεί από έναν κακό μας δαίμονα, αλλά τώρα που δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν η ιστορία επαναλήφθηκε και η ομάδα του Μοσχάτου προσέθεσε άλλη μία νίκη εις βάρος μας στο ενεργητικό της.
Πολύ κακή η εικόνα του Προφήτη στο ματς αυτό, με την ομάδα μας να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί ούτε την απουσία του Σχορτσανίτη από πλευράς των γηπεδούχων. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν "σφιχτό", αλλά στο δεύτερο οι άμυνες πήγαν περίπατο και μπήκαν συνολικά 56 πόντοι. Ο Απόλλων πάντως φαινόταν να έχει καλύτερο ρυθμό, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην τρίτη περίοδο όταν και άρχισε να φτιάχνει καλές διαφορές, την ίδια στιγμή που ο Προφήτης πελαγοδρομούσε. Οι παίκτες του Λαμπαδάριου βρήκαν μεγάλα σουτ, ειδικά κάποια τρίποντα από τις γωνίες ήταν πραγματικές μαχαιριές στην καρδιά του Προφήτη. Η διαφορά παγιώθηκε για αρκετή ώρα γύρω στους δέκα πόντους και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Κάποια στιγμή έγινε η προσπάθεια για ανατροπή, κλέψαμε κάποιες μπάλες, όμως όπως λένε οι Aμερικάνοι ήταν "too little, too late". Στο 76-73 η κλεψύδρα είχε ήδη αδειάσει και οι παίκτες του Απόλλωνα πανηγύρισαν τη δίκαιη νίκη τους.
Καλύτερος παίκτης του γηπέδου ο αγαπημένος μας "Μαλλιάς", κατά κόσμον Βασίλης Ευσταθίου, που ήταν πανταχού παρών, όπως ακριβώς τον γνωρίσαμε στα χρόνια του στον Προφήτη. Εξαιρετικός επίσης και ο Πούλης, με τρομερά κρίσιμα σουτ ο Ιγνατιάδης. Από τους δικούς μας ξεχώρισε ο Τσουκάτος, με κάποια ξεσπάσματα οι Παπαστάμος, Μπόθος, Κωστάκης. Καλή η διαιτησία των Τζίμη και Μαλολάρι.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 78-73 (12-9, 39-38, 58-51, 78-73)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζίμης, Μαλολάρι
ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΣΧ. (Σ. Λαμπαδάριος): Ευσταθίου 16(1), Θεοδόσης 6, Ιγνατιάδης 9(3), Τριανταφύλλου 6(1), Πούλης 13, Πιστιόλης 4, Βόμβας 2, Βακόνδιος 7(1), Μανδηλαράς 4, Οθείτης 5(1), Μαστόρου 6(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 16, Μπόθος 15(2), Γαζής 5, Κίκης 3(1), Σκανδάμης, Βαφειάδης, Χρυσάκης, Τσουκάτος 19(1), Λάζια 2, Κωστάκης 10, Πατέρας 3.