Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ 1-1

Πρώτη ισοπαλία (και ταυτόχρονα πρώτο "under") για την ποδοσφαιρική μας ομάδα φέτος. Ο Προφήτης ήταν πολύ καλός κόντρα στον Παννεαπολικό, έμεινε στο 1-1, αλλά θα μπορούσε ακόμα και να έχει πάρει το τρίποντο.
Όταν γράφουμε για τις πολλές απουσίες σε κάθε αγώνα και για το πόσο μας επηρεάζουν, δεν το κάνουμε τυχαία. Ο Προφήτης έπαιξε για πρώτη φορά φέτος (σχεδόν) πλήρης και ήταν πραγματικά άλλη ομάδα. Πολύ συμπαγής, με σωστή κυκλοφορία αλλά και κινήσεις στους κενούς χώρους, έπαιξε στα ίσα μία από τις ισχυρές ομάδες του ομίλου και κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Ο Παννεαπολικός προηγήθηκε στο 27' με τον Κωνσταντινίδη, που κέρδισε στη μονομαχία τον Δαλέζιο (κάνοντας όμως ολοφάνερο επιθετικό φάουλ που δεν είδε ο Ζησιμόπουλος) και πλάσαρε ωραία ανοίγοντας το σκορ. Η ομάδα μας όμως απάντησε άμεσα, όταν ο Μήλιος εκάνε φάουλ-γέμισμα και ο Χάιδος με ωραία κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Τσίλη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το δεύτερο ημίχρονο μπήκε με ευκαιρία για τον Προφήτη, ένα καλοζυγισμένο σουτ του Μασρί που έβγαλε ο γκολκίπερ. Και ο Παννεαπολικός είχε κάποιες καλές στιγμές (σε όλες αντέδρασε σωστά ο Τριακμηνάς) αλλά η μεγαλύτερη φάση του ματς ήρθε στο 71' και ήταν για τον Προφήτη, όταν ο Χάιδος έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά, ο Ζαχαρίου έκανε την προβολή, αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν και έδιωξαν πάνω στη γραμμή. Στο φινάλε ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε, οι δύο ομάδες έδειξαν πως δεν τις ικανοποιούσε το "Χ" και κυνήγησαν ακόμα περισσότερο το γκολ, το σκορ όμως δεν άλλαξε και το 1-1 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα.
Αντίπαλος μας ένα παιδί που φόρεσε τη φάνελα του Προφήτη στο παρελθόν και προσέφερε πολλά, έχοντας διατελέσει μάλιστα και αρχηγός της ομάδας. Ο Βασίλης Τσιριγώτης, τον όποιο τον ξέραμε ως δεκάρι, πλέον τον μάθαμε και σαν λίμπερο, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένει ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και κυρίως ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, όπως διαπιστώσαμε ξανά και από την παρουσία του στον χθεσινό αγώνα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ 1-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζησιμόπουλος (Σγουράκης, Γκολές)
ΣΚΟΡΕΡ: 34' Χάιδος - 27' Κωνσταντινίδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Α. Σκανάτοβιτς): Τρικαμηνάς, Μαυρέλος, Μήλιος, Δαλέζιος, Οξύνογλου Σ., Σταμπόλης, Ζαχαρίου, Οξύνογλου Θ., Χάιδος, Μασρί (66' Λιάκος), Μπούνταλης (88’ Γραμματικός).
ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ (Σ. Παπαπαναγιώτου): Τσίλης, Φραγκομανώλης (7’ Ταρταράϊ), Συσκαμάνης, Μουλλά, Τσιριγώτης, Βουμβάκης, Τζαραντάτ, Χατζηανδρέου, Κωνσταντινίδης, Ρενιέρης, Ανδρέου (90’ Μαραγκός).