Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ε.ΡΕΝΤΗ 81-72

Bαθμολογική ανάσα για τον Προφήτη, που επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας 81-72 της Α.Ε. Ρέντη στα Καμίνια.
Η ομάδα μας προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες και χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά και με ζεστή την περιφέρειά τους (αλλά και τη δική μας άμυνα ξανά ευάλωτη) προηγήθηκαν 9-18. Ο Προφήτης προσπάθησε να βρει λύσεις και στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξε τα δεδομένα. Βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία, πήρε τα ριμπάουντ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια (τρόπος του λέγειν, γιατί στα Καμίνια δεν έχουμε απ' αυτά) με σκορ 36-33. Το μικρό αυτό προβάδισμα του Προφήτη διατηρήθηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του λόφου ήταν συνεχώς μπροστά, έστω και με μικρές διαφορές, τις οποίες όμως έβρισκε τον τρόπο να προστατεύσει. Ακριβώς με τη λήξη του τρίτου βρέθηκε στο +6 (62-56) και λίγο μετά στο +8 (67-59), που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά του μέχρι τότε στο ματς. Ο Ρέντης βέβαια δεν είχε σκοπό να το παρατήσει: Έφτασε ξανά στο καλάθι (68-66), όμως οι δικοί μας βρήκαν τα μεγάλα σουτ που τους κράτησαν μπροστά (74-69) και τους έδωσαν τη νίκη.
Μακρινός και Ρουμάνι ήταν οι ηγέτες σήμερα για τον Προφήτη. Ο καθένας τους είχε από ένα ημίχρονο: Ο Μάρκος (χτύπησε στο μάτι προς το τέλος) σάλπισε την αντεπίθεση με φοβερό δεύτερο δεκάλεπτο και ο Αντρέας (κόντρα στην πρώην ομάδα του) ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και σημείωσε τους 20 από τους 22 πόντους του. Γενικότερα ο Προφήτης κέρδισε (και ίσως είναι παράδοξο, έτσι όπως έχουμε μάθει την ομάδα τόσα χρόνια) χάρη στην επίθεσή του, παίρνοντας επίσης πολλά από τους Παπαστάμο, Βουρνά, Μαυροδάκο. Για τον Ρέντη η τριάδα των Τσουκάτου, Δαλμυρά, Φουντή ήταν εκείνη που πάλεψε περισσότερο. Πέππας και Μπερέτσος είχαν να διαχειριστούν ένα πολύ δύσκολο και δυνατό ματς, με πολλές φωνές ένθεν και ένθεν. Σε γενικές γραμμές είχαν μια καλή διαιτησία, με τους φιλοξενούμενους (έβγαλαν αρκετό εκνευρισμό στο φινάλε) να φωνάζουν για κάποιες επαφές που δεν πήραν.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ε.ΡΕΝΤΗ 81-72 (15-20, 36-33, 62-56, 81-72)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέππας Γ., Μπερέτσος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 8(1), Ρουσουνέλος, Ρουμάνι 22(2), Γαζής 2, Βουρνάς 8, Μακρινός 23(2), Αντωνίου 4, Παπαστάμος 14, Σκαντζής, Ντούνης.
Α.Ε. ΡΕΝΤΗ (Β. Αντωνουσάκης): Κόκκορης, Ψιακής, Δαλμυράς 18(3), Βήχος 4, Παπαδόπουλος 4, Φουντής 16(4), Τσουκάτος 15, Μπενής 6, Κανέλλης 9.