Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΙΛΟΘΕΗ ΜΑΓ. 48-46

Απίστευτη εξέλιξη είχε το παιχνίδι των γυναικών σήμερα στα Καμίνια. Ο Προφήτης, ψυχωμένος αλλά και με μεγάλη δόση τύχης, έκανε σπουδαία ανατροπή και πήρε μια ανέλπιστη νίκη κόντρα στην Φιλοθέη.
Η ομάδα της Μαγούλας ήταν εκείνη που είχε το προβάδισμα σε όλο σχεδόν το ματς, αλλά στο φινάλε ο Προφήτης βρήκε τον τρόπο να το "κλέψει", καθώς οι φιλοξενούμενες στην τελευταία επίθεσή τους (σκορ 47-46) είχαν δύο ευκαιρίες να φύγουν με το διπλό, αλλά ισάριθμες φορές αστόχησαν εξ επαφής, με το δεύτερο σουτ μάλιστα (με 1" στο ρολόι) να είναι και εντελώς αμαρκάριστο. Μάλλον ο Θεός του μπάσκετ ήθελε να πάρουμε αυτή τη νίκη: Για τριάντα λεπτά ο Προφήτης ήταν τραγικός, αλλά στο φινάλε ξύπνησε, έβαλε μεγάλα σουτ και με ηγέτιδα μια εκπληκτική Δροσωτάκη πήρε το ματς. Η Φιλοθέη έκανε φοβερό πρώτο δεκάλεπτο και με 6-21 έβαλε από νωρίς δύσκολα στον αποσυντονισμένο Προφήτη. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δικές μας αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, αλλά η επίθεση συνέχισε να είναι προβληματική και το επιμέρους 8-4 δεν άλλαξε και πολλά. Ίδια εικόνα και στη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενες έβρισκαν τον τρόπο να κρατάνε απόσταση ασφαλείας, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του τετάρτου δεκαλέπτου, που ανέλαβε δράση η Δροσωτάκη. Στο 36' το σκορ ήταν 37-44, αλλά η αρχηγός το πήρε προσωπικά και με 10 συνεχόμενους δικούς της πόντους αρχικά ισόφαρισε (44-44) και μετά μας έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα (47-44, μισό λεπτό πριν το τέλος) με ένα μεγάλο τρίποντο. Η Τσιατσίκα μείωσε αμέσως σε 47-46, ακολούθως η Δροσωτάκη ήταν άστοχη από τη γραμμή, αλλά στην τελευταία φάση η Φιλοθέη σπατάλησε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες της και ο Προφήτης πήρε το πανάκριβο ροζ φύλλο.
Για την σημερινή MVP τα γράψαμε, έμοιαζε σεληνιασμένη και ήταν εκείνη που τράβηξε την ομάδα, μαζί με την άμυνα -από όλα τα κορίτσια- που όσο περνούσε η ώρα ήταν όλο και πιο δυνατή. Στο β' ημίχρονο ανέβηκε και βοήθησε πολύ η Στεφάνου, ενώ θετική ήταν και η Βενετία. Όλα αυτά βέβαια δε σβήνουν την πολύ κακή μας εμφάνιση, με το άθλιο ξεκίνημα και το ακόμα πιο άθλιο 10/26 βολές, ένας τομέας που χρειάζεται επειγόντως βελτίωση. Από την πολύ καλή Μαγούλα το βάρος σήκωσε η έμπειρη τριάδα των Ραμαντάνη - Τακίδη - Μουζάκη. Άπειρος ακόμα για τέτοια ματς ο Αυγερινός, αρκετά καλύτερη η Αυγουστόγλου, με φωνές και από τις δύο ομάδες, σε ένα πολύ σκληρό ματς, που ειδικά στο φινάλε του στην κυριολεξία "έπεφταν κορμιά".
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΙΛΟΘΕΗ ΜΑΓ. 48-46 (6-21, 14-25, 28-37, 48-46)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αυγουστόγλου, Αυγερινός Γιώρ.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Κοντοδιού, Δροσωτάκη 21(3), Τσιφτελή 2, Ζεβαχιργιάν, Στεφάνου 17(2), Κρίτσαλου 2, Παπακωνσταντίνου Β. 6(1), Ζαφείρη, Στασινού.
ΦΙΛΟΘΕΗ ΜΑΓ. (Μ. Καραπαναγιώτη): Τσιατσίκα 6, Ανδριοπούλου, Τακίδη 10(2), Παπαστάμου 4(1), Ραμαντάνη 10(2), Χατζημήτρου, Σωτηρίου, Μουζάκη 8, Σταμάτη, Τσαπαρίκου 4, Δρένη 4(1).