Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 52-40

Αήττητος έκλεισε τον πρώτο γύρο ο Προφήτης, μετά και τη νίκη επί του Φαλήρου στα Καμίνια. Η ομάδα μας έκανε το 6/6 και ετοιμάζεται πλέον για το ντέρμπι του ομίλου, με τους πολύ φορμαρισμένους Κυρίαρχους.
Οι "κυανέρυθρες" επένδυσαν και πάλι στην άμυνά τους, που ειδικά στην αρχή ήταν και πάλι πολύ δυνατή και με σωστή αλληλοκάλυψη. Χάρη σε αυτήν έχτισαν από το ξεκίνημα διαφορές γύρω στους δέκα πόντους (13-2), οι οποίες σε γενικές γραμμές διατηρήθηκαν μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη το Φάληρο ανέβασε την απόδοσή του και απείλησε την ομάδα μας, που επηρεάστηκε και από τον τραυματισμό της Δροσωτάκη, που αποχώρησε. Οι φιλοξενούμενες πλησίασαν πολύ κοντά στο 36', πηγαίνοντας το ματς στους πέντε (43-38), αλλά σε εκείνο το σημείο ο Προφήτης βρήκε λύσεις και με δύο συνεχόμενα γκολ-φάουλ από Κρίτσαλου και Στεφάνου πήγε στο 49-38 και κράτησε τη νίκη.
Μια νίκη που όμως αποδείχτηκε "πικρή", αφού σε μια προσπάθεια της για τρίποντο η Δροσωτάκη προσγειώθηκε άσχημα και χτύπησε στον αστράγαλο. Το διάστρεμμα δεν το γλύτωσε, ενώ υπάρχουν φόβοι και για χειρότερη ζημιά. Στεφάνου και Κρίτσαλου ήταν εκείνες που κράτησαν όρθιο τον Προφήτη στο δύσκολο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο μαζί σημείωσαν τους 20 από τους 26 πόντους της ομάδας μας, ενώ πολύ θετική παρουσία είχε και η Σπύρη. Για το συγκρότημα της Αθηνάς Ζέρβα κορυφαία η πολύπειρη Ελευθεριάδου. Ρεσιτάλ διαιτησίας από τις Αυγουστόγλου και Φιλίππου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 52-40 (15-6, 26-16, 37-28, 52-40)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αυγουστόγλου, Φιλίππου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Κοντοδιού 3, Δροσωτάκη 2, Σπύρη 4, Τσιφτελή 4, Ζεβαχιργιάν, Στεφάνου 21(2), Παπακωνσταντίνου 3, Κρίτσαλου 15, Στασινού, Κομνηνέλλη.
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ (Α. Ζέρβα): Σπίνου 4, Νάτσκου 8(1), Σχούλη 2, Σταμάτη 2, Μασέλου 6, Ελευθεριάδου 14(1), Ξηνταβελώνη, Κωστοπούλου 4, Τριανταφύλλου, Τέκου, Κοτρώτσιου.