Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ 36-45

Η πρώτη ήττα για την ομάδα μας ήρθε σήμερα στο τοπικό ντέρμπι. Οι Κυρίαρχοι ήταν οι δίκαιοι νικητές, παίρνοντας όχι μόνο τη νίκη, αλλά και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (49-55) και αναρριχήθηκαν έτσι στην κορυφή του ομίλου.
Ο αγώνας κρίθηκε κατά βάση στην πολύ καλή άμυνα των κοριτσιών του Δημήτρη Ζαχαρία, που περιόρισε τα ατού μας και μας άφησε πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα. Ο Προφήτης ήταν πολύ άστοχος, έχανε ακόμα και τα από κάτω και γενικότερα το ματς δεν "του πήγε". Έστω κι έτσι κατάφερνε να είναι μέσα στη διεκδίκηση, ουσιαστικά όμως όλα τέλειωσαν στο 23' (σκορ 21-24), όταν η Τσιφτελή έπεσε άσχημα, υπέστη κάταγμα στο χέρι και αποχώρησε. Το ψυχολογικό σοκ που ήρθε να προστεθεί στην ούτως ή άλλως κακή βραδιά μας έκανε την κατάσταση μη αναστρέψιμη και οι μυαλωμένοι και πιο συγκεντρωμένοι Κυρίαρχοι πήραν ακόμα και διψήφιες διαφορές, ενώ ο καταρρακωμένος Προφήτης δεν είχε το κουράγιο ούτε να κυνηγήσει την προστασία του σκορ του πρώτου αγώνα.
Η Ιωάννα Μπρέλλου ήταν η κορυφαία για τις νικήτριες, τελειώνοντας με 17 πόντους, οι περισσότεροι εκ των οποίων όταν χτίστηκε η διαφορά. Την ακολούθησαν σε απόδοση η αγαπημένη μας Νίκη Ιωαννίδου και η Μάναλη. Σε ότι αφορά τον Προφήτη, πολλά ρισπέκτ στην αρχηγό μας Μένια Δροσωτάκη, που με διάστρεμμα δευτέρου βαθμού και υπερδιάταση αχιλλείου από το ματς με το Φάληρο, έσφιξε τα δόντια, πλακώθηκε στις ενέσεις και αγωνίστηκε κανονικά, όντας μάλιστα η συγκριτικά καλύτερη της ομάδας μας. Μια χαρά η διαιτησία των Αντωνέλλου και Αλιμπέρτη, σε ένα κατά τεκμήριο δύσκολο ματς.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ 36-45 (7-7, 17-22, 26-31, 36-45)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνέλλου, Αλιμπέρτης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Κοντοδιού, Δροσωτάκη 12(2), Σπύρη 4, Τσιφτελή, Ζεβαχιργιάν 3(1), Στεφάνου 6, Παπακωνσταντίνου 5, Κρίτσαλου 6, Ζαφείρη.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ (Δ. Ζαχαρίας): Σπυριδονίδου 3, Χατζηχαραλαμπίδου 2, Μπρέλλου 18(1), Μάναλη 7, Κολοβού Κ. 2, Αρχοντάκη 4, Νάτση, Κολοβού Β., Ιωαννίδου 9.