Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΒΑΡΗ 70-82

H ανώτερη Βάρη πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη της, περνώντας από τα Καμίνια με 70-82 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με Αιξωνή και Αρμενική.
Ο Προφήτης προσπάθησε, την περισσότερη ώρα ήταν κοντά στο σκορ αλλά η εικόνα της αναμέτρησης έδειχνε πως οι φιλοξενούμενοι θα έβρισκαν τον τρόπο να φύγουν με το διπλό. Η ομάδα μας πλήρωσε πρώτα και κύρια την αδυναμία της στο αμυντικό ριμπάουντ και κατ' επέκταση σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας της στο πίσω γήπεδο. Οι 82 πόντοι παθητικό είναι πάρα πολλοί, ειδικά μέσα στο γήπεδό μας, και είναι εξ ορισμού σχεδόν αδύνατο να τρυπήσουμε τόσο πολύ το επιθετικό μας ταβάνι, ώστε να πάρουμε τη νίκη σε αγώνες που δεχόμαστε από 75-80 πόντους και πάνω. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά οι παίκτες του Μεϊμάρογλου άρχισαν να παίρνουν καθαρά το προβάδισμα και να ξεφεύγουν με διαφορές, όχι όμως μεγαλύτερες των επτά πόντων. Ο Προφήτης στο ημίχρονο βρισκόταν ένα σουτ πίσω (33-36), με το ματς στη συνέχεια να ανοίγει πάρα πολύ και το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με επιμέρους 27-26. Η Βάρη πήγε να ξεφύγει στην αρχή του (35-43), όμως ο Προφήτης έβγαλε ενθουσιασμό (τουλάχιστον στην επίθεση) και έφτασε μέχρι τον πόντο (55-56). Δεν κατάφερε όμως να προσπεράσει γιατί οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο κρίσιμα τρίποντα που τους κράτησαν μπροστά. Τελικά το σημείο καμπής της αναμέτρησης αποδείχθηκε η έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου. Το 60-62 έγινε 60-70, με τη Βάρη να βρίσκει το μεγάλο προβάδισμα που έψαχνε σε όλο το ματς και μέχρι το φινάλε να μην ανησυχεί, καθώς ο Προφήτης δεν έδειχνε ικανός να επανέλθει και η διαφορά δεν έπεσε ποτέ ξανά κάτω από τους επτά. Η ομάδα μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τραγική αμυντικά, δεχόμενη 46 πόντους και με τέτοιες "επιδόσεις" είναι ανώφελο να περιμένει να πάρει κάτι, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα όπως είναι η Βάρη.
Οι Κατσιούλης και Φουντούλης ήταν οι καλύτεροι από την πλευρά των νικητών, που έχουν πάντως γεμάτο ρόστερ και πήραν πολλές βοήθειες από τους αναπληρωματικούς τους (44 πόντοι συνολικά από τον "πάγκο"). Για εμάς πάλεψαν περισσότερο οι Βουρνάς, Σκαντζής και Μακρινός. Καλή η διαιτησία των Μαυρέλη και Φιλίππου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΒΑΡΗ 70-82 (16-17, 33-36, 60-62, 70-82)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαυρέλης, Φιλίππου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 5, Ρουσουνέλος, Μπουράνης, Ρουμάνι 5, Γαζής 5, Βουρνάς 13(1), Μακρινός 20(2), Αντωνίου 4, Παπαστάμος 14, Σκαντζής 4.
ΒΑΡΗ (Θ. Μεϊμάρογλου): Δρίτσας 10, Πολίτης 3, Ελενίτσας, Κατσιούλης 20(3), Φουντούλης 15, Μακρυγιάννης 7(1), Φύτρος 3(1), Παπαματθαίου 4, Ιορδανίδης 6, Παπαθέος 9, Βαρβαρίγος 5.