Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-74


To αήττητο του Προφήτη δεν σταμάτησε ούτε στου Καραμπίνη. Η ομάδα μας, μετά από μια πολύ μεστή εμφάνιση, επικράτησε 67-74 του ισχυρού Παννεαπολικού στο εξ αναβολής, κάνοντας το "6 στα 6".
Ωραίο και με καλό ρυθμό το ματς, με τις δύο ομάδες να διαθέτουν στις τάξεις τους αθλητές με ποιότητα και εμπειρία. Μετά το απόλυτα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ο Προφήτης άρχισε να προσπαθεί να πάρει κάποιες μικρές διαφορές. Πρώτα το 40-46, μετά το 49-55, όμως οι γηπεδούχοι είχαν πάντοτε τις απαντήσεις και το ματς παρέμενε κλειστό. Η τελευταία φορά όμως ήταν και η φαρμακερή, με το τρίποντο του Ρουμάνι και το ανάποδο λέι-απ του Παπαστάμου να στέλνουν το σκορ στο 63-69 και τον Παννεπολικό να μην έχει τα χρονικά περιθώρια να αντιδράσει εκ νέου. Οι βολές από Χαραλαμπίδη και Γαζή σφράγισαν τη νίκη του Προφήτη, που πέρασε από μία από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας και απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής.
Κανείς δεν υστέρησε από τον Προφήτη, που πήρε πράγματα από όλους όσους αγωνίστηκαν. Πρώτος μεταξύ ίσων ο Μάριος Χαραλαμπίδης (ενάντια στην πρώην ομάδα του), ενώ ο Χάρης Παπαστάμος (αρχηγός σήμερα λόγω της απουσίας του Αντωνίου) βρήκε στο κατάλληλο ματς τη μεγάλη εμφάνιση που έψαχνε. Αποκάλυψη στο πρώτο ημίχρονο ο Χρυσάκης, σπουδαία συνεισφορά και στις δύο πλευρές του παρκέ όπως πάντα από τον Μπόθο. Από την ομάδα του Θέμη Κανδύλη, κορυφαίος ο "σαν το παλιό καλό κρασί" Χεργκελετζής, με βοήθειες από τον Νέζη στο πρώτο ημίχρονο και τον Καρελά στο δεύτερο. Αντίπαλος μας σήμερα μετά από πολλά χρόνια ο Δημήτρης Στεφανής, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία στον Προφήτη, ένας εξαιρετικός παίκτης και χαρακτήρας. Σωστή η διαιτησία από Κηπώση και Αρφαρά.
ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 67-74 (16-18, 34-33, 51-55, 67-74)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κηπώσης, Αρφαρά
ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ (Θ. Κανδύλης): Τσεμπελής 4, Ρουσσόπουλος 9(2), Καρελάς 10(2), Κανέλλης, Παγίδας 6, Νέζης 10(1), Χαμοσφακίδης 2, Μπούκουρας 3(1), Πρινέας, Χεργκελετζής 17(1), Στεφανής 5(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Χαραλαμπίδης 12(1), Μπόθος 17(3), Γαζής 2, Ρουμάνι 5(1), Τόμπρος 6, Παπαστάμος 15, Χρυσάκης 11(2), Κωστάκης 6, Κουτσουδάκης.