Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ. 4-1


Έξοχος ο Προφήτης, νίκησε τον Φοίνικα με 4-1 στο ντέρμπι της αγωνιστικής για την Γ' Κατηγορία και συνεχίζει δυνατά στο κυνήγι των φετινών του στόχων.
Οι παίκτες του Μάκη Ιωακειμίδη μπήκαν από την αρχή ορμητικά και δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους, που είναι πολύ ισχυρό σύνολο και έως τώρα είχαν το απόλυτο των βαθμών. Πρωταγωνιστής για τους κυανέρυθρους ο Αντώνης Μπρέγκου. Ο 23χρονος φορ ήταν εκείνος που πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα για τον Προφήτη, το πρώτο (14') με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Παντελάτου και το δεύτερο (30') μετά από ασίστ του Χάιδου. Ο Φοίνικας ξαναμπήκε στο ματς με τον Αγιογιαρνίτη να σκοράρει ύστερα από λάθος της άμυνάς μας, όμως ο Προφήτης εμφανίστηκε το ίδιο δυνατός και στην επανάληψη, όπου βρήκε δίχτυα άλλες δύο φορές, για να φτάσει στο θριαμβευτικό 4-1. Ο Μήλιος στο 56' με φοβερό αριστερό σουτ στο "Γ" μας έβαλε και πάλι μπροστά με δύο γκολ, για να έρθει το κερασάκι στην τούρτα με τον Λεμπέση στο 87', επίσης ένα πολύ όμορφο αριστερό σουτ. Ενδιάμεσα ο Φοίνικας είχε κάποιες καλές στιγμές για ένα δεύτερο τέρμα, έπεσε όμως πάνω στον εξαιρετικό Σπαχίου, ενώ προς το τέλος είχε μείνει και με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Παπαδόπουλος για σκληρό μαρκάρισμα.
Ήταν ένα ματς που θα έδειχνε πολλά για τη φετινή δυναμική του Προφήτη, αφού οι Αγιασοφιώτες είναι σε κάθε περίπτωση μία από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας, που πέρυσι έφτασαν μια ανάσα από την άνοδο. Εντέλει τα παιδιά έδειξαν και με το παραπάνω πως φέτος μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό, μετά από αρκετά χρόνια μέτριας παρουσίας στην τρίτη κατηγορία.
Ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας είναι ένα σωματείο με το οποίο παραδοσιακά έχουμε άριστες σχέσεις (μην ξεχνάμε άλλωστε και την συνεργασία μας στο πινγκ-πονγκ) και διοικείται από έναν εκπληκτικό παράγοντα και άνθρωπο, τον Βαγγέλη Περάμαντζη. Η σύμπτωση των κληρώσεων μας έφερε αντιμέτωπους δύο φορές μέσα σε διάστημα σχεδόν μισής μέρας: Πρώτα στο μπάσκετ και στη συνέχεια στο ποδόσφαιρο, με το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις να είναι νικηφόρο για τον Προφήτη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ. 4-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λυτρίβης Ι. (Γκούτης, Λυτρίβης Γ.)
ΣΚΟΡΕΡ: 14', 30' Μπρέγκου, 56' Μήλιος, 87' Λεμπέσης - 36' Αγιογιαρνίτης Λ.
ΑΠΟΒΟΛΗ: 85' Παπαδόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Ιωακειμίδης): Σπαχίου, Πολυχρονάκης (83' Αργυρόπουλος), Λεμπέσης, Γκίνη, Τρικαμηνάς, Μήλιος (85' Βλάσης), Παντελάτος (68' Πολάκης), Λιάκος, Ζαχαρίου, Χάιδος (87' Νάνος), Μπρέγκου (68' Γιαννακόπουλος).
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ. (Α. Σαρρής): Σαρρής, Κοντογιαννόπουλος, Αγιογιαρνίτης Β., Χαϊδάκης (78' Ντούρος), Παπαδόπουλος, Ελευθερίου (25' Αλούσι), Κακουράκης, Κανάρης (68' Βατίστας), Δημητρόπουλος (78' Κωτιάδης), Αγιογιαρνίτης Λ., Τυρολόγος (46' Περάμαντζης).

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ!

Ο πρόσφατος κλασσικός μαραθώνιος της Αθήνας είχε κάτι από Προφήτη, με τον Μάριο Παντελάτο να συμμετέχει και μάλιστα να καταφέρνει να τερματίζει στην διαδρομή των 42 χιλιομέτρων. Απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι η πρώτη φορά που κάποιος εν ενεργεία αθλητής του συλλόγου μας καταφέρνει το σπουδαίο αυτό επίτευγμα. Μπράβο στον Μάριο, που απέδειξε πως εκτός από "γλυκό" αριστερό πόδι, έχει ταλέντο και στον στίβο!