Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ 64-62


Μεγάλο ντέρμπι γυναικών έγινε σήμερα στα Καμίνια μεταξύ των δύο αήττητων ομάδων της κατηγορίας. Τελικά η μπίλια έκατσε στο κόκκινο, με τον Προφήτη να επικρατεί 64-62 των Κυριάρχων, μετά από μια ψυχοφθόρα και αγχωτική αναμέτρηση.
Ο αγώνας δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του κυπέλλου πριν ενάμιση μήνα, όπου ο Προφήτης είχε νικήσει με πολύ μεγάλη διαφορά (46-91). Από τη μία πλευρά η ομάδα μας αγωνίζεται με το μισό ρόστερ από εκείνο το ματς, ενώ από την άλλη οι Κυρίαρχοι είναι πια ένα πολύ "δεμένο" σύνολο και σαφώς πιο βελτιωμένοι (το έχουν δείξει σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος). Το ντέρμπι λοιπόν που αναμέναμε έγινε πραγματικότητα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι επένδυσαν από την αρχή στο τρίποντο, κάτι που τους βγήκε, δίνοντας τους εκτός από σκορ και ψυχολογία. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Με την έναρξη του τετάρτου οι Κυρίαρχοι ξέφυγαν με δέκα πόντους (48-58) και έγιναν καθαρά το φαβορί, όμως η αντίδραση των δικών μας ήρθε άμεσα, με τον Προφήτη να κάνει 12-0 και να περνά 60-58 στο δίλεπτο. Τα καλάθια της Νάτσκου έφεραν και πάλι μπροστά τις κιτρινόμαυρες (60-62), αλλά στη συνέχεια πρώτα η Άννα-Μαρία και μετά η Κωνσταντίνα ήταν ψύχραιμες από τη γραμμή, γράφοντας το 64-62 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Η ομάδα μας σήμερα δεν έπαιξε καλά, ήταν νωχελική στην άμυνα και πολύ άστοχη από την περιφέρεια, τελειώνοντας το ματς χωρίς ούτε ένα τρίποντο. Έδειξε όμως χαρακτήρα, ειδικά όταν ο αγώνας είχε στραβώσει. Ο κόουτς Σκληρός έβγαλε το σαραντάλεπτο με μόλις έξι παίκτριες, ενώ το συντριπτικό βάρος του σκοραρίσματος σήκωσαν οι τρεις από αυτές, η Κίτσιου με τις αδερφές Στεφάνου. Η Χριστίνα ήταν η κορυφαία παίκτρια του γηπέδου και ο παράγοντας που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι, καθώς όποτε έπαιρνε τη μπάλα στο low post, κατά κανόνα είτε σκόραρε, είτε έπαιρνε φάουλ. Από το σύνολο της Μαρίας Γανωτή, καλύτερη η αρχηγός Καρανάσιου, και έξοχες η Νικολαΐδου και η Μαυράκη. Πολύ καλή η διαιτησία του Αυγερινού και του Κηπώση.
Πλέον ο Προφήτης είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας και στους δύο ομίλους. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την ανδρική ομάδα, σε μια πολύ όμορφη συγκυρία για τα μπασκετικά μας τμήματα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ 64-62 (19-19, 32-32, 48-50, 64-62)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αυγερινός, Κηπώσης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Σκληρός): Κίτσιου 22, Στεφάνου Κ. 15, Κρίτσαλου 4, Στεφάνου Α.-Μ. 20, Καβαλέγκα, Κοσκινά Α. 4.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ (Μ. Γανωτή): Καρανάσιου 17(3), Χάλιου, Νάτσκου 4, Δέτση 2, Δρένη 5(1), Νικολαΐδου 12(2), Σερέτη 6, Αθανασίου 6(2), Μαυράκη 10.