Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ 60-59

Η ανδρική μας ομάδα. Πάνω: Αλέξανδρος Παπαχρήστου, Θέμης Μυσιρλής, Κριστιάν Μπόθος, Χριστόδουλος Κωστάκης, Σωτήρης Αντωνίου, Χρήστος Τόμπρος, Αλέξανδρος Ξενικάκης, Σάκης Γαζής, Απόστολος Σωμαράκης και κάτω Θέμης Φωτόπουλος, Χάρης Παπαστάμος, Κλέβιν Λάζια, Σπύρος Γκανής, Ανδρέας Ρουμάνι, Τάκης Κουτσουδάκης.
Ο Προφήτης επιβίωσε από ένα ακόμα θρίλερ, το τρίτο στους τέσσερις φετινούς αγώνες, παραμένοντας αήττητος στο πρωτάθλημα της Γ' Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.. Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ομάδα μας ο Τάκης Κουτσουδάκης, που με κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό έγραψε το τελικό σκορ 5" πριν το τέλος.
Η αναμέτρηση ήταν καρμπόν με αυτήν της πρεμιέρας εναντίον του Πειραϊκού. Ο Προφήτης στο πρώτο ημίχρονο (31-41) ήταν τραγικός αμυντικά και έχοντας ήδη χάσει δύο σημαντικούς του παίκτες με τραυματισμό (Ξενικάκη και Λάζια), φαινόταν πως πολύ δύσκολα θα άλλαζε τη ροή του αγώνα. Όμως με την έναρξη της τρίτης περιόδου γύρισε ο διακόπτης. Οι παίκτες μας μπήκαν με τρομερή ενέργεια, κάνοντας ένα πολύ γρήγορο 10-0 που έφερε την ισοφάριση. Από κει και πέρα το ματς έγινε μεγάλο ντέρμπι, με τον Προφήτη να στηρίζεται πια, σε πλήρη αντιδιαστολή με το πρώτο μέρος, στην δυνατή του άμυνα. Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας δέχτηκε μόλις 18 πόντους και πήρε τη νίκη, έστω κι αν χρειάστηκε κυριολεκτικά να την "κλέψει". Ο Τάκης Κουτσουδάκης κατάλαβε την επαναφορά του Τελαμώνα από την πλάγια γραμμή, έκλεψε τη μπάλα και φεύγοντας μόνος του στο ανοιχτό γήπεδο έγραψε το 60-59 με πέντε δευτερόλεπτα στο ρολόι. Μετά τα πράγματα ήταν απλά: Στην τελευταία κατοχή οι παίκτες μας έπαιξαν (όπως και στη Βάρη) λυσσασμένη άμυνα και εξανάγκασαν τον αντίπαλο σε ένα χωρίς προσδοκίες πέταγμα της μπάλας, με το φινάλε να βρίσκει τους Προφητηλιώτες, τόσο μέσα στο παρκέ όσο και στην κερκίδα (μεγάλη και σήμερα η στήριξη τους), να πανηγυρίζουν έξαλλα.
Πέραν του "από μηχανής Θεού" Κουτσουδάκη, ο Προφήτης είχε σε εκπληκτική μέρα τον Μπόθο, που συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, αλλά και το "τανκ" μας, τον Κωστάκη, έναν τύπο που ήρθε από το πουθενά το καλοκαίρι στην ομάδα και κουβαλάει τόση τρέλα που είναι λες και παίζει στον Προφήτη εδώ και χρόνια. Οι Σαλαμίνιοι του Κώστα Πούτου από την αρχή της σεζόν ταλαιπωρούνται από μεγάλες αναποδιές, με πιο τρανταχτή την απουσία του τραυματία Καρατζίογλου. Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Κούμενος, που παραλίγο να ήταν εκείνος ο ήρωας του αγώνα με το "ψυχρό" τρίποντο που έβαλε για το 56-59 στα 50". Επίσης πολύ δυνατός και εξαιρετικός παίκτης ο Ράπτης. Στις ιδιαιτερότητες του αγώνα και το γεγονός πως βρέθηκαν αντίπαλοι οι αδελφοί Τόμπροι, ο Χρήστος του Προφήτη και ο Τάσος του Τελαμώνα. Καλή η διαιτησία της Αντωνέλλου, με λάθη ο Καψαρίδης.
Όπως γράψαμε και παραπάνω, δύο παιδιά της ομάδας μας στάθηκαν σήμερα πολύ άτυχα και τραυματίστηκαν στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Αλέξανδρος Ξενικάκης και ο Κλέβιν Λάζια. Και οι δύο μάλιστα χτύπησαν στο ίδιο σημείο, στο γόνατο, υπάρχουν φόβοι για την κατάσταση τους και όλοι περιμένουμε τις μαγνητικές, ευχόμενοι να μην είναι κάτι σοβαρό και οι δύο παίκτες μας να επανέλθουν γρήγορα στις υποχρεώσεις της ομάδας.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ 60-59 (14-17, 31-41, 46-49, 60-59)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνέλλου, Καψαρίδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 9, Μπόθος 27(4), Γκανής, Ρουμάνι, Τόμπρος 2, Ξενικάκης, Αντωνίου 3(1), Λάζια, Φωτόπουλος, Κωστάκης 15, Κουτσουδάκης 4.
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ (Κ. Πούτος): Τόμπρος 2, Κούμενος 19(3), Καρανδρέας, Παλτάογλου, Βαμβακάς 11(1), Ράπτης 18, Τζορτζοριάν 6, Ανδριανός, Λεμπέσης 1, Αναγνωστόπουλος 2.