Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 80-74


Πολύ πίσω στη βαθμολογία μένει πια ο Προφήτης, που ηττήθηκε και από τη Νέα Σμύρνη στο Σ.Ε.Φ., στον εξ αναβολής αγώνα της 6ης αγωνιστικής.
Σε ένα ματς με υπέρμετρη ένταση, το πρώτο και το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καταδικαστικά για τον Προφήτη. Ειδικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες μας βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο και στο έβδομο λεπτό είχαν ήδη να ανέβουν βουνό, με το σκορ να είναι 21-4 για τη νεανική και ενθουσιώδη ομάδα της Νέας Σμύρνης. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους γηπεδούχους να είναι σχεδόν απόλυτα εύστοχοι, να έχουν σκοράρει 30 πόντους και την εικόνα του Προφήτη, ειδικά στην άμυνα, να είναι απαράδεκτη. Η κατάσταση σταδιακά συμμαζεύτηκε και οι "κυανέρυθροι" ξαναμπήκαν στο ματς, αρχίζοντας να παίζουν κανονικό μπάσκετ. Στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο οι Νεοσμυρνιώτες σκόραραν από δέκα πόντους και στο 30' το ματς πήγε για πρώτη φορά στην ισοπαλία (50-50), σε ένα σημείο που ο κόουτς Αγγελάκης αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή. Αυτό όμως λειτούργησε ευεργετικά για τους παίκτες της Νέας Σμύρνης, που ξαναβρήκαν την ηρεμία τους και μπήκαν στην καθοριστική τελευταία περίοδο με 3/3 τρίποντα. Ο Προφήτης, που είχε κάνει τεράστια προσπάθεια για να φέρει το ματς στο Χ, είδε μέσα σε δύο λεπτά να πάει χαμένος όλος ο κόπος του (61-52) και να πρέπει να ψάξει και δεύτερη ανατροπή, έχοντας μάλιστα αυτή τη φορά και την πίεση του χρόνου. Οι Νεοσμυρνιώτες όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν το ματς να τους ξεφύγει. Συνέχισαν να βρίσκουν διαδρόμους για το καλάθι μας και με ψυχραιμία έφτασαν στο τελικό 80-74.
Καλύτερος για τους νικητές ο Ψυχουντάκης και με κρίσιμα καλάθια οι Μπαμπάτσικος και Γεωργίου. Από τον Προφήτη κορυφαίος ο Μπακάλης και με καλές στιγμές οι Μακρινός, Λάζια. Οι ρέφερι Στραγαλινός και Παπαχρυσανθακόπουλος δεν απέφυγαν τα λάθη, είχαν όμως να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και μια κατάσταση αδικαιολόγητης αμφισβήτησης, με τον πάγκο και την εξέδρα της Νέας Σμύρνης να χαλάνε τον κόσμο σε κάθε σφύριγμά τους από το πρώτο λεπτό.
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 80-74 (30-14, 40-29, 50-50, 80-74)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Στραγαλινός, Παπαχρυσανθακόπουλος
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (Δ. Αγγελάκης): Παθιακάκης 4, Γιαγιαντζίδης 2, Ανδρεαδάκης 7, Γιαννακόδημος 3(1), Ψυχουντάκης 21(1), Παπουτσάς, Κατερινόπουλος 9(1), Γεωργίου 15(1), Μπαμπάτσικος 13(1), Σμυρνιώτης 6(2).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 1, Μπόθος 12, Μπουράνης, Παπαστάμος 14(1), Μπακάλης 27(5), Ντούνης, Μακρινός 13(1), Αντωνίου, Λάζια 4, Αθανίτης, Τσάταρος, Ρίκα 3.