Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 55-33

Αρκετά βελτιωμένος στο αμυντικό του παιχνίδι, ο Προφήτης επικράτησε του Ιωνικού με 55-33 στα Καμίνια.
Η ομάδα του λόφου ήταν από την αρχή σοβαρή, πήρε το προβάδισμα από νωρίς και παρότι είχε κάποια νεκρά διαστήματα (όπως από το 11' ως το 18' που σημείωσε μόλις δύο πόντους), έφτασε στη νίκη χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.
Σήμερα πραγματοποίησε το ντεμπούτο της με τη γυναικεία μας ομάδα η 14χρονη Σμαράγδα Γκίκα. Μια πολύ ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή για τον σύλλογο, που την περιμέναμε χρόνια, αφού η Σμαράγδα είναι ένα παιδί που το νιώθουμε πραγματικά σαν δικό μας. Στην πρώτη της προσπάθεια μάλιστα έβαλε και καλάθι, ένα σουτ από τα έξι μέτρα, που τόσο η ίδια, όσο και οι φίλοι της ομάδας μας, το χάρηκαν πολύ, όπως θα δείτε στην κάτω φωτογραφία. Τον μπαμπά της, παλιό μας παίκτη Παναγιώτη Γκίκα, που έφυγε από την ζωή πριν μερικά χρόνια τόσο αναπάντεχα και άδικα, δεν τον ξεχνάμε ποτέ και πάντα τιμούμε τη μνήμη του.
Στη Σμαράγδα μας λοιπόν δίνουμε δικαιωματικά και τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης. Από τον Ιωνικό καλύτερη ήταν η Σαρίκου. Στην ομάδα της Έφης Μονδερά αγωνίζονται και δύο κοπέλες που έχουν φορέσει στο παρελθόν τα χρώματα του Προφήτη, η Σεβίνα Κοντοδιού και η Γεωργία Αμανατίδη. Εξαιρετικοί χαρακτήρες και οι δύο, τις αγαπάμε πολύ και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο. Eπίσης την αναμέτρηση παρακολούθησε και μια ακόμα παλιά μας αθλήτρια, η Μάγδα Γουλουμή. Αυτήν κι αν την αγαπάμε...! Άριστη η διαιτησία της Αντωνέλλου και του Στραγαλινού.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 55-33 (21-10, 28-18, 41-26, 55-33)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνέλλου, Στραγαλινός
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Κολοβού 1, Δροσωτάκη 3(1), Μηνά 9(1), Τσελεπίδου 2, Μανουρά 2, Μούλτση 3(1), Κρίτσαλου 6, Στεφάνου Α.-Μ. 12(1), Γκίκα 2, Μικελλή, Στεφάνου Κ. 10, Τσουμπρή 5(1).
ΙΩΝΙΚΟΣ (Ε. Μονδερά): Σαρίκου 16, Αμανατίδη, Ψουρογιάννη, Ανδρινοπούλου 1, Κούρτη, Καπαρέλου, Ρίζου 6, Κοντοδιού 2, Αρσενιάδου 8, Σερδάρη, Λούκου, Μουτεβελή.