Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 48-55


Το δυνατό Φάληρο πέρασε νικηφόρα από τα Καμίνια και κράτησε το αήττητο, με τον Προφήτη να υφίσταται την ήττα και στο δεύτερο ντέρμπι που έδωσε στο γήπεδό του για το πρωτάθλημα.
Οι παίκτριές μας το πάλεψαν, δεν βρέθηκαν όμως σε καλή μέρα. Εμφανίστηκαν νευρικές και αγχωμένες και το Φάληρο μπήκε από νωρίς στη θέση του οδηγού, προηγούμενο με 0-9. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα της Ζέρβα να έχει διψήφια διαφορά (9-19) και τον Προφήτη να βγάζει μια κάποια αντίδραση στο δεύτερο, όταν και μείωσε στους τρεις (25-28). Η τρίτη περίοδος  όμως ήταν σκέτη καταστροφή για τον Προφήτη. Το Φάληρο έπαιξε εξαιρετική άμυνα, απέναντι σε μια επίθεση που ούτως ή άλλως ήταν προβλέψιμη, δεχόμενο μόλις τέσσερις πόντους σε ολόκληρο το δεκάλεπτο. Έφτασε έτσι στο +13 (29-42), δείχνοντας να παίρνει το ματς, αλλά όλα άλλαξαν πολύ γρήγορα: Μέσα σε δύο λεπτά ο Προφήτης έκανε ένα 9-0 που έφερε το σκορ στο 38-42 και έκανε την αναμέτρηση πραγματικό ντέρμπι. Λίγο μετά οι "κυανέρυθρες" πήραν το πρώτο τους προβάδισμα με 45-44, ενώ το τρίποντο της Α.-Μ. Στεφάνου για το 48-46  (τρία λεπτά πριν το τέλος) φάνηκε να δίνει τεράστια ώθηση στην ομάδα μας. Αυτό όμως αποδείχτηκε και το κύκνειο άσμα για τον Προφήτη, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το πλεονέκτημα που είχε. Οι περισσότερες από τις τελευταίες επιθέσεις του ήταν "πλημμύρα" και έκτοτε δεν ξανασκόραρε. Αντίθετα το Φάληρο έπαιξε πιο μυαλωμένα, είχε σαφώς καλύτερες επιλογές στο κρίσιμο σημείο και πήρε την τεράστια για εκείνο νίκη, που το κρατά στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με τον έτερο διεκδικητή Πορφύρα.
Η Αθηνά Ζέρβα  έχασε νωρίς μέσα στο ματς με διάστρεμμα την Κοτσιάφτη, είχε όμως σε μεγάλη βραδιά την Λ. Κυριακάκη, που εκτός από το ότι ήταν πρώτη σκόρερ με 17 πόντους πήρε και το επιθετικό ριμπάουντ που έκρινε οριστικά την αναμέτρηση, γράφοντας το 48-53. Πολύ καλή επίσης η Κελλάρη, όπως και οργανωτικά η Γαλιατσάτου. Από τον Προφήτη καλύτερη η Μούλτση, ενώ θετική παρουσία είχε όσο αγωνίστηκε η Κολοβού. Αρκετά καλή η διαιτησία των Κιουλάφα και Μπερέτσου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 48-55 (9-19, 25-28, 29-42, 48-55)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κιουλάφας, Μπερέτσος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Κολοβού 3(1), Δροσωτάκη, Μηνά 4, Τσελεπίδου 2, Μανουρά, Μούλτση 8(2), Κρίτσαλου 4, Στεφάνου Α.-Μ. 13(1), Στεφάνου Κ. 14(1), Τσουμπρή.
ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ (Α. Ζέρβα): Χαϊνά 2, Γαλιατσάτου 4, Παρθένη 5(1), Κοτσιάφτη 4, Κελλάρη 11(3), Κασνέστη 6, Κυριακάκη Β. 6, Κυριακάκη Λ. 17, Αποστόλου.