Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 56-64


Δεύτερο στη σειρά τοπικό ντέρμπι, αλλά ευτυχώς με διαφορετική κατάληξη για την ομάδα μας. Ο ψυχωμένος Προφήτης έσπασε το αήττητο των Κυριάρχων, παίρνοντας πολύ σπουδαία νίκη με 56-64.
Κι όμως, το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν προδίκαζε επ' ουδενί κάτι τέτοιο. Στο έβδομο λεπτό οι Κυρίαρχοι προηγούνταν με 15-2, με τον κόουτς Γαζή να έχει ήδη ξοδέψει και τα δύο τάιμ-άουτ του και τις φωνές του να ακούγονται μέχρι τον λόφο. Τουλάχιστον έπιασαν τόπο: Οι παίκτες μας σταδιακά βγήκαν από τον λήθαργο και ισορρόπησαν την αναμέτρηση, ξεκινώντας κατ' αρχήν από την άμυνά τους. Η επιλογή της ζώνης μας βγήκε και το 31-30 της ανάπαυλας άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Στην τρίτη περίοδο ο Προφήτης μπήκε ακόμα πιο δυνατά, πέρασε με 31-37, οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν γρήγορα (38-38), όμως δύο απανωτά τρίποντα του αρχηγού Μακρινού (38-44) τους έκοψαν τη φόρα και έκαναν τους "κυανέρυθρους" να το πιστέψουν ακόμα περισσότερο. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 43-47, λίγο μετά ο πίνακας έδειχνε 51-52 και φαινόταν πως πηγαίναμε ολοταχώς για θρίλερ, με το ματς να έχει γίνει πολύ κλειστό και τα καλάθια να μπαίνουν με αίμα. Τελικά ήταν η άμυνά μας, που τόσο μας είχε προδώσει σε προηγούμενα παιχνίδια, αυτή που σήμερα μας έσπρωξε στη νίκη. Οι τυπικά γηπεδούχοι όσο πηγαίναμε προς το τέλος εξαναγκάζονταν σε ανορθόδοξες επιλογές, τα μακρινά σουτ τους ήταν κατά κανόνα με χέρια στο πρόσωπο και την μπάλα και το τρίποντο του Παπαστάμου από τη γωνία έγραψε το 53-61, γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα στην πλευρά του Προφήτη.
Παίκτης-αποκάλυψη σήμερα για την ομάδα μας ο 18χρονος Κλέισι Ρίκα, ήταν ο πρώτος σκόρερ μας με 17 πόντους. Ο Μπόθος αγωνίστηκε τραυματίας αλλά είχε και πάλι ανεκτίμητη προσφορά, ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Τόμπρου κάτω από τα καλάθια. Για τους Κυρίαρχους του Γιώργου Γεροδήμου (σαν αθλητής έκλεισε την καριέρα του στον Προφήτη), πρώτος σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Παπαδόπουλος και καλύτερος παίκτης ο Φάββας. Άριστη η διαιτησία από Γεωργόπουλο και Αλιμπέρτη.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 56-64 (17-11, 31-30, 43-47, 56-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γεωργόπουλος, Αλιμπέρτης
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ (Γ. Γεροδήμος): Κατήρας, Τσολαρίδης 2, Αγγελίδης 6, Ντώνη 5, Παπαδόπουλος 26(4), Φάββας 3, Βήχος 6, Αριδάς, Υζελλάρι, Μαρκοζάνης 8(2).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 2, Μπόθος 7(1), Μπουράνης 3, Παπαστάμος 12(1), Μπακάλης 9(1), Τόμπρος 5, Μακρινός 9(3), Αντωνίου, Λάζια, Αθανίτης, Τσάταρος, Ρίκα 17(2).
Φ.