Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 64-71

Ο Προφήτης πήρε και το δεύτερο φετινό τοπικό ντέρμπι με τους Κυρίαρχους, με παρόμοιο σκορ με αυτό του πρώτου αγώνα (69-62) και παράλληλα απομακρύνθηκε εκ νέου από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.
Ήταν ένα ματς που ο Προφήτης το χρειαζόταν πάση θυσία, δεδομένου ότι δεν είχε δει ακόμα το ροζ φύλλο μέσα στο 2020. Οι "κυανέρυθροι" είχαν το προβάδισμα σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, παρέταξαν περισσότερες λύσεις και έφτασαν μάλλον δίκαια στην υπερπολύτιμη νίκη. Το 13-12 του ένατου λεπτού ήταν η τελευταία φορά που οι τυπικά γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά, καθώς στη συνέχεια ο Προφήτης πήρε τα ηνία του αγώνα και έφτασε να προηγείται με 26-37 λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο. Οι παίκτες του κόουτς Ζαχαρία αντέδρασαν για το 37-39, αλλά το ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου ήταν το καλύτερο διάστημα της ομάδας μας μέσα στο ματς: Το 42-60 έδειχνε να έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση, μέχρι που το αδικαιολόγητο χαλάρωμά μας και τα απανωτά τρίποντα των "κιτρινόμαυρων" έφεραν τον αγώνα και πάλι κοντά (61-67 στο 38'). Ο Προφήτης εντέλει ανέκτησε την ψυχραιμία του και έβγαλε τις απαραίτητες άμυνες για να φτάσει στο τελικό 64-71. 
Σε ένα βράδυ που ο κόουτς Γαζής πήρε πράγματα από όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, τον τίτλο του κορυφαίου παίρνει στο νήμα ο Ξενικάκης, που είχε πολύπλευρη προσφορά σε άμυνα και επίθεση. Τους ίδιους πόντους μαζί του (16) σημείωσε και ο Ρουμάνι, που -όπως και ο Μακρινός- ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ πολλή δουλειά έκανε και ο Σκαντζής. Η επίθεση των Κυριάρχων ήταν ουσιαστικά "one man show" του Παπαδόπουλου (41 π.), που πήρε μόνο κάποιες βοήθειες από τους Κατήρα και Τσολαρίδη. Σωστοί στα σφυρίγματά τους η Νικολοπούλου και ο Γ. Πέππας, αν και ήταν μάλλον υπερβολικοί στον πειθαρχικό έλεγχο απέναντί μας (χρεωθήκαμε συνολικά πέντε τεχνικές ποινές). Όχι βέβαια ότι οι παίκτες μας είναι άγιοι, κι εκείνοι πολλές φορές το παρακάνουν με τη μουρμούρα.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 64-71 (13-16, 30-37, 42-50, 64-71)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νικολοπούλου, Πέππας Γ.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ (Δ. Ζαχαρίας): Κατήρας 12(2), Τσολαρίδης 8, Ευκαρπίδης, Αγγελίδης 1, Κόντης, Παπαδόπουλος 41(3), Μαγγουρίδης, Ρουσουνέλος, Κονταξάκης 2, Κασιμάτης, Δέδες.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 7, Ρουσουνέλος 5(1), Μπουράνης, Ξενικάκης 16, Ρουμάνι 16(1), Μακρινός 15(3), Αντωνίου 2, Παπαστάμος 7, Σκαντζής 3(1).