Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 56-35

Ο Προφήτης ήταν ο μεγάλος νικητής του πειραϊκού ντέρμπι, επικρατώντας του Πορφύρα 56-35 στα Καμίνια, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα μας στήριξε τη νίκη της στην άμυνά της. Ο Πορφύρας μια εβδομάδα πριν, στο ίδιο γήπεδο, και πάλι σε αγώνα ντέρμπι (με τους Κυρίαρχους) σκόραρε 60 πόντους. Η άμυνά μας όμως ήταν υποδειγματική, οι σουτέρ της ομάδας της Φρεαττύδας δεν βρέθηκαν στη μέρα τους και οι 35 πόντοι παθητικό αποτέλεσαν εγγύηση για την κατάκτηση του υπερπολύτιμου ροζ φύλλου, στο δρόμο για την είσοδό μας στην τετράδα. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν κοντά (23-21). Ο Προφήτης είχε κάνει μια πρώτη απόπειρα να ξεφύγει (19-10), αλλά ο Πορφύρας ανέκαμψε γρήγορα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως εγκλωβίστηκε ακόμα περισσότερο στη ζώνη μας, την ίδια στιγμή που οι δικές μας άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση. Με επιμέρους 20-9 στην τρίτη περίοδο η διαφορά άρχισε να ανοίγει και να γίνεται σταθερά διψήφια. Η καλή δουλειά στην άμυνα συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με τις παίκτριες του Πορφύρα να μην έχουν ψυχολογία, να συνεχίζουν να είναι άστοχες και το ματς να τελειώνει με (ένα πολύ απρόσμενο πριν την έναρξή του) +21 για τον Προφήτη.
Αν ξεχωρίζαμε κάποια από την ομάδα του Προφήτη, θα αδικούσαμε τις υπόλοιπες. Όλες ήταν άψογες, έδωσαν το 100%, ειδικά στο πίσω γήπεδο και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την απόδοση και την προσπάθεια. Όπως φυσικά και στον προπονητή μας, που διάβασε άριστα το παιχνίδι. Από τον Πορφύρα, που βρέθηκε σε κακή μέρα αλλά δεν παύει να είναι πολύ ισχυρή ομάδα, πάλεψαν οι Μπουκουβάλα και Πιτσάκη. Πολύ καλή η διαιτησία από την Ιωάννου και τον Βαΐτση.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 56-35 (8-10, 23-21, 43-30, 56-35)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βαΐτσης, Ιωάννου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Κρίτσαλου 11, Σπύρη 4, Κοντοδιού 10(2), Ζεβαχιργιάν 4, Στεφάνου 20(2), Τσιφτελή 4, Παπακωνσταντίνου 3, Στασινού.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Τ. Οικονομόπουλος): Βόπη 4, Κοκκίνη 5(1), Μπουκουβάλα 8(1), Αργυρίου, Λαουλάκου 2, Πιτσάκη 11(2), Καρακλή 5(1), Μπάτσκα, Ρεβίδη.