Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΛΙΜΟΣ 64-100

Σαν σίφουνας πέρασε από τα Καμίνια ο Άλιμος. Η νεανική ομάδα των νοτίων προαστίων έριξε κατοστάρα στον τραγικό Προφήτη και συνέχισε την πορεία της προς τα πλέι-οφ, μετά από ένα ματς που δεν αντέχει στην παραμικρή κριτική.
Στην ανάρτηση του αγώνα του πρώτου γύρου είχαμε γράψει πως ο Άλιμος θυμίζει κολεγιακή ομάδα. Κάτι που επιβεβαίωσε και σήμερα, σε πολλαπλάσιο βαθμό μάλιστα. Από το πρώτο δευτερόλεπτο οι παίκτες του μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, έτρεχαν ασταμάτητα στον αιφνιδιασμό, με τους δικούς μας -δεν είναι υπερβολή- να μην προλαβαίνουν ούτε φάουλ να τους κάνουν. Έτσι η διαφορά άνοιξε από πολύ νωρίς και ο νικητής, αλλά και η γενικότερη εξέλιξη του αγώνα, προδιαγράφηκαν από τα πρώτα λεπτά. Από τη μία πλευρά λοιπόν είχαμε μια κολεγιακή ομάδα κι από την άλλη μια ομάδα που θύμιζε παλαιμάχους, κάτι κουρασμένα παλικάρια που απλώς έβλεπαν τις κίτρινες φανέλες να περνούν από μπροστά τους. Και επειδή κάθε ήττα έχει να προσφέρει κάτι, ελπίζουμε η συγκεκριμένη να ξυπνήσει τον όποιο εγωισμό των παικτών μας και να κατέβουν σε καμιά προπόνηση, γιατί οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα παίξουν μπάσκετ μόνο με το ταλέντο ή την εμπειρία τους.
Ποιον να πρωτοξεχωρίσεις από την απολαυστική ομάδα του Αλίμου. Μέχρι και δύο καρφώματα είδαμε σήμερα, το ένα μάλιστα άλεϊ-ουπ. Ο Κουτσιαύτης πάντως ήταν σα να παίζει χωρίς αντίπαλο, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Λύτρας, Παπουτσής. Από τον Προφήτη ο Μακρινός πάλευε να περισώσει ότι μπορούσε. Γιάννης Αυγερινός και Γεωργόπουλος είναι πολύ καλοί διαιτητές, οπότε δε θα μπορούσαν να προβληματιστούν σε ένα τέτοιο παιχνίδι.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΛΙΜΟΣ 64-100 (11-29, 25-62, 41-82, 64-100)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αυγερινός Γιαν., Γεωργόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 3, Ρουσουνέλος, Μπουράνης, Ξενικάκης 9, Μακρινός 30(3), Αντωνίου 18(2), Παπαστάμος 2, Σκαντζής 2, Λίτσο, Ρουμάνι.
ΑΛΙΜΟΣ (Μ. Σκουζής): Κανούρης 3(1), Τσαγδής 12, Παπουτσής 14(3), Καρύκας 10(2), Αργυρόπουλος 1, Δημητρακόπουλος 8, Γεωργίλας 2, Λύτρας 19, Καρανικόλας, Κουτσιαύτης 27(1), Κρανιάς 2, Παϊκόπουλος 2.