Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 46-41

Ο Ατρόμητος ήταν ο μεγάλος νικητής του τοπικού ντέρμπι των γυναικών, καθώς ύστερα από έναν αγώνα με πολλές διακυμάνσεις, πήρε το ροζ φύλλο με 46-41.
Ο Προφήτης ήταν εξαιρετικός στα δύο ενδιάμεσα δεκάλεπτα, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, αφού στο τέλος φάνηκε να ξεμένει από λύσεις και δυνάμεις. Οι τυπικά γηπεδούχες ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και προηγήθηκαν στο 10' με 17-6. Η ομάδα του λόφου αντέδρασε γρήγορα, έφτιαξε την άμυνά της και με σωστές επιλογές πήρε τα ηνία. Πριν βγει το ημίχρονο πέρασε μπροστά και πήγε στην ανάπαυλα με 21-25, έχοντας επιμέρους 4-19. Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, φτάνοντας ακόμα και στο +11 (25-36), όμως η ροή της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Ο Ατρόμητος στο υπόλοιπο του αγώνα έπαιξε φοβερή άμυνα και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δικές μας "πνίγηκαν" και έχασαν κάθε επαφή με το καλάθι. Στην τελευταία περίοδο ο Προφήτης σκόραρε για πρώτη φορά εντός παιδιάς μισό λεπτό πριν το τέλος, έχοντας σημειώσει σε εννιάμιση αγωνιστικά λεπτά μόλις μία βολή! Αντίθετα ο Ατρόμητος είχε σαφώς πιο καθαρό μυαλό, έβαλε τα καλάθια που έπρεπε και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, στην κούρσα που κάνουν οι ομάδες κατ' αρχήν για πρόκριση στην τετράδα και στη συνέχεια για μια όσο το δυνατόν ψηλότερη θέση στην κατάταξη.
Παίκτρια-πολυτέλεια για την κατηγορία η Ρούλα Καλογήρου, σήμερα ήταν μαέστρος για την ομάδα της, πήρε το ματς πάνω της και οδήγησε τις συμπαίκτριές της στη νίκη. Τα κορίτσια του Προφήτη (μόλις οκτώ παίκτριες στην αποστολή σήμερα) προσπάθησαν, όμως στην επίθεση δεν υπήρχε άλλος πόλος πέραν της εξαιρετικής Στεφάνου. Άριστοι οι Τζιμινίδης και Γεωργόπουλος.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 46-41 (17-6, 21-25, 32-38, 46-41)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζιμινίδης, Γεωργόπουλος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δ. Χρυσοβελίδης): Μπαρμπαλιά 8, Καλογήρου 19(1), Σωτηρίου, Καρρά, Καλογεροπούλου 10, Μάλαμα 3, Ίφτι 2, Φλεβαράκη 2, Σακελλαρίδου 2, Ορφανού.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Κρίτσαλου 5, Σπύρη 3, Κοντοδιού 2, Ζεβαχιργιάν 7(1), Στεφάνου 21(1), Τσιφτελή, Παπακωνσταντίνου 3, Στασινού.