Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ 36-43

H πρωτοπόρος Τερψιθέα έκανε ένα ακόμα βήμα προς το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ, μετά τη νίκη της επί του Προφήτη με 36-43.
Κακό ματς σήμερα στα Καμίνια, ειδικά από την πλευρά της ομάδας μας. Ο Προφήτης πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι σε έναν κατά τεκμήριο ανώτερο αντίπαλο, αλλά είχε και πάλι ως αχίλλειο πτέρνα το επιθετικό παιχνίδι του. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικές και άστοχες και το ματς έδειξε από νωρίς πως θα πήγαινε σε χαμηλό σκορ. Ο Προφήτης (μόλις οκτώ παίκτριες και σήμερα) έγραψε το τελευταίο του προβάδισμα στο 16' (13-12). Από κει και πέρα η Τερψιθέα πήρε το προβάδισμα, και όπως αποδείχτηκε, δεν το έχασε ποτέ ξανά. Είχε περισσότερες λύσεις και το κυριότερο, εξαιρετική αμυντική λειτουργία, με τις ψηλές της να υψώνουν "τείχος" μέσα στη ρακέτα και να σταματούν συνεχώς τα ντράιβ των παικτριών μας. Κάπως έτσι ο Προφήτης είχε πετύχει μόλις 23 πόντους σε τριάντα λεπτά αγώνα και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το ματς, παρότι κι ο ίδιος έκανε σπουδαία αμυντική προσπάθεια, απέναντι μάλιστα σε ψηλότερα κορμιά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Προφήτης βρήκε κάποια μακρινά σουτ, που όμως δεν ήταν αρκετά ώστε να τον ξαναβάλουν στο ματς κι έτσι η Τερψιθέα πήρε τη σπουδαία νίκη, με την οποία ουσιαστικά "κλείδωσε" την πρωτιά στο top-8.
Άμυνα από τις ψηλές ("τερματοφύλακας" η Λαμπράκη) και σκορ από τις περιφερειακές για την ομάδα του Βασιλάκου, που είχε για πρώτη σκόρερ και μοναδική "διψήφια" στο ματς τη σουτέρ Στυλιανουδάκη και τη Συγγρού να δίνει επίσης πολλές λύσεις. Πολύ καλή και η Φιλένα Τσελεπίδου, που τα προηγούμενα τρία χρόνια φορούσε τη φανέλα της ομάδας μας, ενώ στο ρόστερ της Τερψιθέας βρίσκεται και άλλη μια κοπέλα με μεγάλη προσφορά στον Προφήτη, η Πετρίνα Πούλη, που όμως δεν αγωνίζεται λόγω τραυματισμού. Και οι δυο τους ήταν σημαντικά στελέχη στην ομάδα της ανόδου, το 2017. Τις αγαπάμε και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο. Για την ομάδα μας πάλεψαν όλες αλλά επιθετικά δεν τράβηξε καμία, πλην της Κοντοδιού που με τα τρίποντά της προσπάθησε να μας κρατήσει μέσα στη διεκδίκηση. Άριστη η Γαρίνη, βοήθησε να μην φανεί η απειρία του Κονταξάκη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ 36-43 (7-8, 13-16, 23-30, 36-43)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρίνη, Καψαρίδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Κρίτσαλου 5, Τσιφτελή 8, Σπύρη 2, Κοντοδιού 9(3), Ζεβαχιργιάν 3(1), Στεφάνου 6(1), Στασινού, Παπακωνσταντίνου 3.
ΤΕΡΨΙΘΕΑ (Β. Βασιλάκος): Κορδαλή 5, Τσελεπίδου 6, Στυλιανουδάκη 11(1), Αγκάι 2, Λαμπράκη Δ. 4, Λαμπράκη Μ., Συγγρού 9(1), Τσαμπίρα, Τζέμη 6.