Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: Α.Ο.Ν.Α.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 50-43

Ο Α.Ο.Ν.Α. πήρε το ντέρμπι και είναι πλέον αυτός η μόνη αήττητη ομάδα στην κατηγορία. Ο Προφήτης σήμερα στην Αργυρούπολη πλήρωσε το πολύ κακό του πρώτο ημίχρονο, αν και έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, η ήττα με 7 πόντους δεν είναι και καμιά καταστροφή.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά και άστοχα, αλλά ο Α.Ο.Ν.Α. ήταν αυτός που "λύθηκε" πρώτος και πήρε τα ηνία του αγώνα, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο που ο Προφήτης δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ήταν πολύ έκδηλη η έλλειψη ρυθμού (κάτι που φαινόταν ακόμα περισσότερο στα κορίτσια που προέρχονταν από τραυματισμό) και οι γηπεδούχες, βρίσκοντας μακρινά σουτ αλλά και ωραίες συνεργασίες, εκτόξευσαν τη διαφορά με τη λήξη του ημιχρόνου στο +18 (30-12), κάνοντας επιμέρους 21-4 στη δεύτερη περίοδο. Ο Προφήτης μπήκε στο δεύτερο μέρος προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητες του ή έστω να μειώσει όσο γίνεται, και κατάφερε σιγά-σιγά να ροκανίσει τη διαφορά και να ξαναμπεί στο ματς. Πίεση ψηλά και πόντοι στο ανοιχτό γήπεδο μας έφεραν σχετικά κοντά, αυτό όμως που μας έλειπε ήταν κάποια μεγάλα σουτ (ήμασταν πολύ άστοχοι από το τρίποντο), που ίσως μας έδιναν ψυχολογία και έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι. Το περισσότερο που πλησιάσαμε ήταν το 48-43, λίγο πριν το τέλος, εκεί όμως δεν υπήρχε χρόνος και ο Α.Ο.Ν.Α. κράτησε το αποτέλεσμα που του δίνει αέρα για την πρώτη θέση.
Ο Προφήτης πέταξε στα σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο και όταν προσπάθησε να προλάβει ήταν πια αργά. Η ομάδα του Χρυσοβελίδη φέτος είναι πολύ δυνατή και σίγουρα δε θα συγχωρούσε το πρόσωπο που εμφανίσαμε στο πρώτο εικοσάλεπτο. Καλύτερή του παίκτρια η Λύρου, που οργάνωσε ιδανικά αλλά και σκόραρε, ενώ σπουδαίο ματς έκανε και η Παναγιωτονάκου. Από τον Προφήτη ευχάριστη έκπληξη η Κουτσοδήμου και πολύ καλή η Τσελεπίδου. Άριστη η διαιτησία από Καλατζή και Κούλη.
Α.Ο.Ν.Α.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 50-43 (9-8, 30-12, 39-26, 50-43)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλατζής, Κούλης
Α.Ο.Ν.Α. (Δ. Χρυσοβελίδης): Κιουρτζίδου, Παναγιωτονάκου 18(2), Ζαχαροπούλου 2, Ναβάρο, Καλογεροπούλου 5, Κεχαγιά, Χατζόγλου 8(1), Λύρου 13(1), Παπακωνσταντίνου, Ψυλλάκη 4.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη, Δροσωτάκη 6(1), Ζεβαχιργιάν, Λαζάρου 10, Νιάρχου 2, Κουτσοδήμου 9(1), Τσελεπίδου 7, Γουλουμή 4, Πούλη 3, Ιωαννίδου, Γιαννοπούλου 2.