Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΡ. 46-39

"Επαγγελματική" νίκη για τον Προφήτη, που δεν ικανοποίησε με την απόδοση του, πήρε όμως αυτό που ήθελε και έκανε το 5 στα 5 πρωτάθλημα.
Ο ενισχυμένος Πήγασος ξεκίνησε με ενθουσιασμό και έβαλε από νωρίς δύσκολα στον νωχελικό Προφήτη. Το 8-13 του δεκαλέπτου προϊδέαζε για ένα δύσκολο ματς, ειδικά όσο η άμυνά μας δεν μπορούσε να προσαρμοστεί πάνω στην Πιτσάκη, με το ημίχρονο να κλείνει 24-27 και το Προφήτη να είναι κοντά χάρη στην Λαζάρου, που μέχρι εκείνο το σημείο ουσιαστικά έπαιζε μόνη της. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Προφήτης κατάφερε να βρει ρυθμό ξεκινώντας από την άμυνα. Σε όλο το δεύτερο μέρος δεχτήκαμε μόλις δώδεκα πόντους κι έτσι σταδιακά η ροή του αγώνα άλλαζε, με τον Προφήτη να παίρνει το μομέντουμ μετά από το τρίποντο της Ιωαννίδου στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου που έκανε το 38-35. Στο τέταρτο δεκάλεπτο παίξαμε ακόμα καλύτερη άμυνα και ο Πήγασος δεν είχε λύσεις, ειδικά από τη στιγμή που η Πιτσάκη είχε κουραστεί και η Πύρρου αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με τον Προφήτη εντέλει να μην κινδυνεύει και να φτάνει στο 46-39.
Παρά τη νίκη, ο Προφήτης σήμερα εμφάνισε αρκετές αγωνιστικές αδυναμίες, κυρίως στην επίθεση, όπου δεν υπήρχε καθόλου φαντασία και μας έλειπε η ομαδικότητα. Ότι καλό είδαμε προερχόταν από ατομικές ενέργειες και είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα τελειώσαμε με μόλις μία (!) ασσίστ. Βέβαια το μεγάλο μας πρόβλημα φέτος είναι οι τραυματισμοί, που δε μας έχουν αφήσει σε ησυχία και μας εμποδίζουν να βρούμε ρυθμό, είναι όμως πολύ σημαντικό ότι η ομάδα παίρνει τα αποτελέσματα. Τώρα ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον Α.Ο.Ν.Α. (οι δύο μοναδικές αήττητες ομάδες πλέον στο πρωτάθλημα), όπου ελπίζουμε να είμαστε πλήρεις. Μακράν καλύτερη σήμερα για τον Προφήτη η Λαζάρου, καλή και η Αρχοντάκη στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ από τον πολύ μαχητικό Πήγασο πρώτο βιολί η Πιτσάκη και θετική η Πύρρου. Μέτρια η διαιτησία των Δελαγραμμάτικα και Προμπονά.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΡ. 46-39 (8-13, 24-27, 38-35, 46-39)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δελαγραμμάτικας, Προμπονάς
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 7, Δροσωτάκη 4, Σπύρη, Λαζάρου 21, Νιάρχου, Ζεβαχιργιάν 3(1), Κουτσοδήμου, Καλοβυρνά, Γουλουμή 1, Ιωαννίδου 4(1), Γιαννοπούλου 6.
ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΡ. (Α. Φουντής): Καρακούση, Πύρρου 8, Κεφαλά, Λούκου, Κολοβού 2, Κούκη 8(2), Πιτσάκη 20(2), Ραφελέτου 1, Αδάμ, Δαρζέντα.