Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 40-42

Κατραπακιά χθες βράδυ για τις γυναίκες. Ο ψυχωμένος Αετός πέρασε νικηφόρα από τα Καμίνια και έριξε τον Προφήτη από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Ο αγώνας ξεκίνησε εφιαλτικά για την ομάδα μας που βρέθηκε να χάνει 0-14 (!) στο 9' και λίγο έλειψε να κλείσει την πρώτη περίοδο χωρίς να σημειώσει πόντο! Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κατάσταση εξομαλύνθηκε και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Προφήτης άρχισε να σκοράρει αλλά και να παίζει άμυνα, ισοφάρισε στο 18' (17-17) και πήγε στα αποδυτήρια με -1 (18-19). Ακόμα κι έτσι όμως, όσο περνούσε η ώρα ήταν ολοφάνερο ότι το ματς θα πήγαινε στη λογική του ντέρμπι και θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Ο Αετός με τη ζώνη του παγίδευσε τον Προφήτη, που δεν είχε λύσεις και πήγαινε συνέχεια σε "σκοτωμένες" επιθέσεις. Για όλο το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν και εντέλει όλα κρίθηκαν στο φινάλε. Δύο λεπτά πριν το τέλος ο Προφήτης πέρασε με 40-38, οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν από τις βολές σε 40-40 και τελικά η νέμεσις για την ομάδα μας ήρθε από την Καραγιαννάκη, που με καλάθι και φάουλ στα 15" έκανε το τελικό 40-42. Μετά τη χαμένη της βολή, είδαμε το ίδιο έργο που έχουμε ξαναδεί πάμπολλες φορές: Έχοντας μία σχεδόν ολόκληρη κατοχή, είτε για την παράταση είτε ακόμα και για τη νίκη, δεν καταφέραμε καν να εκδηλώσουμε επίθεση, με τη μπάλα να καταλήγει στα κάγκελα...
Ο Προφήτης είναι φανερό ότι έχει τρομερό πρόβλημα ρυθμού, με πολλά κενά διαστήματα και μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Δε μας αρέσει να ψάχνουμε για δικαιολογίες, όμως οι απανωτοί τραυματισμοί έχουν παίξει μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό, και ειδικά όταν οι πλέον άτυχες είναι οι δύο πλέι-μέικερ, που πότε λείπει η μία και πότε η άλλη (χτες δεν είχαμε την Γιαννοπούλου). Όπως και να έχει, η εικόνα μας την περισσότερη ώρα ήταν απαράδεκτη, και φυσικά δε φταίνε μόνο οι τραυματισμοί, ούτε τα άστρα και τα ζώδια, αλλά κυρίως η ίδια η ομάδα μας.  Όλα αυτά χωρίς να υποτιμούμε καθόλου την πολύ μεστή παρουσία του Αετού, που έκανε το παιχνίδι του, με δυνατή άμυνα και σωστές επιλογές μπροστά, και πήρε δίκαια τη νίκη. Μορφή για την ομάδα της Καλλιθέας η Καραγιαννάκη, όχι μόνο για το τελευταίο καλάθι, αλλά και για την εν γένει παρουσία της, και πολύ καλές οι αδερφές Μανουρά. Από τον Προφήτη δε διακρίθηκε καμία. Άριστη η διαιτησία της Μαίμου, με λάθη ο Γερουλάνος.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 40-42 (3-16, 18-19, 29-30, 40-42)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γερουλάνος, Μαίμου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 3, Δροσωτάκη 12(1), Σπύρη, Λαζάρου 10, Ζεβαχιργιάν, Τσελεπίδου 4, Γουλουμή 2, Πούλη 4(1), Ιωαννίδου 5, Κουτσοδήμου.
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. (Θ. Μπούτας): Παΐδα, Μεσσίνη 4, Ξένου, Δάνδολα, Μανουρά Χ. 8, Μανουρά Ε. 10, Καραγιαννάκη 14, Πλιάτσικα 6.