Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ 79-73


Η ψυχεδέλεια για την ανδρική μας ομάδα ξεκίνησε από πολύ νωρίς φέτος. Πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Προφήτης πήρε τη νίκη απέναντι στον Πειραϊκό, επιτυγχάνοντας μια απίστευτη ανατροπή.
Η ομάδα του λόφου βρισκόταν πίσω στο ημίχρονο με δεκαέξι πόντους (30-46) και τρία λεπτά πριν το τέλος έχανε με έντεκα (59-70). Κι όμως βρήκε τον τρόπο να πάρει το παιχνίδι, χάρη στο πάθος και την προσωπικότητα των παικτών της. Ο Πειραϊκός μπήκε με μπόλικο ενθουσιασμό στο κλειστό και πήρε πολύ γρήγορα το πάνω χέρι. Ο Στέφανος Διαλυνάς, για πολλά χρόνια προπονητής στα παιδοεφηβικά μας, είδε τους παίκτες του να ξεκινούν και να συνεχίζουν με μεγάλη ευστοχία, έχοντας ήδη οκτώ τρίποντα μέχρι το ημίχρονο. Κάπως έτσι το +16 για τους φιλοξενούμενους ήταν  φυσικό επακόλουθο, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε λες και βρισκόταν στο γήπεδο από υποχρέωση. Λίγο αργότερα η διαφορά άγγιξε τους είκοσι, σταδιακά όμως τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν, λίγο από την κούραση των παικτών του Πειραϊκού και λίγο από τον εγωισμό που άρχισαν να βγάζουν οι Προφητηλιώτες. Με χαμηλό σχήμα και πολλή πίεση στη μπάλα, που απέφερε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, το σκορ έφτασε στο 56-60. Οι φιλοξενούμενοι σε πρώτη φάση έδειξαν ψυχραιμία, πηγαίνοντας γρήγορα στο 56-67, που έγινε 59-70 στο τρίλεπτο πριν το τέλος. Ενάμιση πριν τη λήξη το σκορ ήταν 66-73 και θεωρητικά ο νικητής είχε κριθεί, όμως στο μπάσκετ όλα γίνονται. Ο Προφήτης έβγαλε μεγάλες άμυνες, σκόραρε γρήγορα καλάθια και ο Ρουμάνι με ένα "ψυχρό" τρίποντο, 31" πριν το τέλος, έβαλε την ομάδα του για πρώτη φορά μπροστά σε όλο το σαραντάλεπτο (75-73). Μετά ο ίδιος έβαλε τις βολές, έκλεψε και τη μπάλα, για να φτάσει ο Προφήτης σε μια ανέλπιστη νίκη, που σχεδόν δεν καταλάβαμε πως ήρθε.
Απόλυτοι πρωταγωνιστές του αγώνα, ο Χρήστος Μπόθος για τον Προφήτη και ο Γιώργος Ορφανουδάκης για τον Πειραϊκό. Αμφότεροι έγραψαν τριαντάρες και ήταν εκείνοι που κουβάλησαν τις ομάδες τους, άσχετα αν από κάποιο σημείο και μετά ο νεαρός του Πειραϊκού ήταν εμφανώς κουρασμένος, κάτι που του στοίχισε δύο κρίσιμες χαμένες βολές προς το τέλος. Εξαιρετικός για τον Προφήτη ο Κουτσουδάκης και φυσικά ο Ρουμάνι, που όσο απροπόνητος και βαρύς κι αν είναι, παραμένει τεράστια κλάση. Για τον Πειραϊκό, σε δεύτερο ρόλο ο Παπαχρήστος. Χρόνης και Σκάρας κατάφεραν να κρατήσουν ένα αρκετά δύσκολο ματς.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ 79-73 (16-24, 30-46, 51-60, 79-73)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρόνης, Σκάρας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Γκανής, Μπόθος 30(2), Μυσιρλής, Παπαστάμος 7, Ρουμάνι 8(2), Τόμπρος 2, Ξενικάκης 9(2), Λάζια 6, Κωστάκης 8, Κουτσουδάκης 9.
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ (Σ. Διαλυνάς): Καραμάνης Δ. 1, Γαλετάκης 3(1), Παπαχρήστος 13, Κραββαρίτης 6, Καραμάνης Β. 6(2), Ορφανουδάκης 32(3), Κυριαζής 3(1), Κλούτσος 3(1), Βλαττάς, Κωνσταντινάκος, Μωραΐτης 6.