Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-59


Πολύ σπουδαία νίκη για τον Προφήτη, που άλωσε την έδρα του δυνατού Κεραυνού και έκανε το "τρία στα τρία" στο πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας.
Ο Προφήτης έκανε ένα πολύ μεστό πρώτο ημίχρονο, το οποίο στο φινάλε του τον βρήκε να προηγείται με 22-30. Το τρίτο δεκάλεπτο όμως ήταν (κάτι που συμβαίνει σχεδόν πάντα) καταστροφικό και ο Κεραυνός κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς και να προηγηθεί 43-41. Κάπως έτσι το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ένα ανελέητο μπρα-ντε-φερ, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Το 49-53 τρία λεπτά πριν τέλος έδωσε ψυχολογία στον Προφήτη, που όμως μέσα σε είκοσι δευτερόλεπτα δέχτηκε πέντε πόντους και βρέθηκε πάλι πίσω. Ένα φοβερό επιθετικό ριμπάουντ (μετά από χαμένη βολή μας) και καλάθι του Κωστάκη έγραψε το 56-57, και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κέρδισαν αντιαθλητικό φάουλ με τον Καρκούλια. Τις βολές όμως εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος (αναγκαστική αλλαγή επειδή είχε μπει ο γιατρός), βάζοντας μόνο την δεύτερη. Η ισοπαλία παρέμεινε και μετά την επίθεση του Κεραυνού και τελικά η νίκη για τον Προφήτη ήρθε από τα χέρια του Χρήστου Μπόθου, που με προσωπική ενέργεια 6" πριν το τέλος έγραψε το 57-59 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, καθώς η τελευταία άμυνά μας ήταν υποδειγματική, με τη μπάλα ουσιαστικά να μένει στα χέρια των παικτών του Κεραυνού.
Χρήστος Μπόθος και Αντρέας Ρουμάνι έκαναν σπουδαία εμφάνιση και οδήγησαν τον Προφήτη, μαζί με τους Λάζια και Κωστάκη που επίσης προσέφεραν πολλά. Όλη η ομάδα όμως παίρνει πολύ καλό βαθμό (πλην τρίτου δεκαλέπτου) στην άμυνα. Ο Κεραυνός ουσιαστικά στερήθηκε λόγω τραυματισμού των υπηρεσιών του κατά τεκμήριο καλύτερου παίκτη του, Θεοφανίδη, που αγωνίστηκε μόνο στο τελευταίο λεπτό. Σταθερή αξία ο έμπειρος ψηλός Καρκούλιας και θετικός ο Ζαντιώτης. Σε έναν αγώνα με πολύ ένταση (μια-δυο φορές απειλήθηκε σύρραξη), Μαυρέλης και Μακρής έκαναν κάποια λαθάκια, στο κρίσιμο φινάλε όμως είχαν σωστά σφυρίγματα.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-59 (8-14, 22-30, 43-41, 57-59)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαυρέλης, Μακρής
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ. (Γ. Θεοφανίδης): Παπαδόπουλος 9(1), Μπόγας 5(1), Βαφειάδης 3, Κοτταρινός 4, Δημητρόπουλος 7, Καρκούλιας 17(1), Θεοφανίδης, Κοιλάκος, Ζαντιώτης 12(2).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 4, Μπόθος 21(2), Ρουμάνι 12(2), Χρυσάκης 1, Ξενικάκης 3, Αντωνίου, Λάζια 8, Φωτόπουλος, Κωστάκης 6, Κουτσουδάκης 4.