Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 37-51


Ο Προφήτης πέρασε νικηφόρα και από τον Πλάτωνα, πλην όμως η εμφάνιση της ομάδας μας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Οι κυανέρυθρες δυσκολεύτηκαν πολύ από τον έξοχο Ιωνικό και η διαφορά άνοιξε μόνο προς το τέλος, σε μια αναμέτρηση που στη μεγαλύτερη διάρκειά της ήταν ντέρμπι.
Ο Ιωνικός (με τέσσερις πρώην παίκτριες του Προφήτη στο ρόστερ του) μπήκε με μπόλικο ενθουσιασμό στο γήπεδο, απέναντι σε έναν άνευρο αντίπαλο, που ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας κάνει μηδέν φάουλ. Σε συνδυασμό με τη δυσκολία στο σκοράρισμα, και παρά την μικρή μας βελτίωση στη συνέχεια, το ματς παρέμενε κλειστό, όπως έδειχνε και το 18-22 του ημιχρόνου. Ο Προφήτης στο β' μέρος προσπάθησε να τρέξει περισσότερο, βρήκε κάποιους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και σταδιακά από το 30' και μετά έφτιαξε μια διαφορά που του επέτρεψε να νιώσει ασφάλεια και εντέλει να φτάσει στη νίκη με 37-51.
Τα Στεφανάκια ήταν εκείνα που τράβηξαν το σκοράρισμα για την ομάδα μας, με τις δυο τους να είναι και οι μοναδικές διψήφιες στη σημερινή αναμέτρηση. Σημαντική βοήθεια και από την Καβαλέγκα, στο καλύτερο μέχρι τώρα παιχνίδι της, όπως και από την ορεξάτη στο δεύτερο ημίχρονο Τσίτσου. Aπό το καλοδουλεμένο σύνολο της Έφης Μονδερά, άρεσε η νεαρή ψηλή Σακελλαρίδου. Σωστή η διαιτησία των Γεωργόπουλου και Μαυροειδή.
Η ομάδα μας, συνεχίζοντας την περυσινή τακτική της, έδωσε σήμερα την ευκαιρία σε μια ακόμα αθλήτρια από τις κορασίδες μας, την Νινέτα Ζαγλάνη, να γράψει την πρώτη της συμμετοχή με το γυναικείο τμήμα.
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 37-51 (10-7, 18-22, 31-37, 37-51)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γεωργόπουλος Χ., Μαυροειδής
ΙΩΝΙΚΟΣ (Ε. Μονδερά): Σαρίκου, Κούρτη, Μηνά 6, Χατζίου 5(1), Μανουρά 4, Καπαρέλου 6(2), Τσουμπρή 6, Σακελλαρίδου 6, Κωστοπούλου 2, Σερδάρη 2, Γουλουμή.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Σκληρός): Ζαγλάνη, Βλάνη 2, Δουλάμη, Τζάρου, Ιντ-Σαμπούν 4, Στεφάνου Κ. 19, Μικέλλη, Στεφάνου Α.-Μ. 10, Καβαλέγκα 7, Κοσκινά Μ., Κοσκινά Α., Τσίτσου 9(1).