Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 79-71 (παρ.)

Με θρίλερ -που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος- συνοδεύτηκε η επιστροφή του Προφήτη στη Γ' Κατηγορία, και την αγχωτική νίκη επί του Αετού να έρχεται στην παράταση.
Με τον Προφήτη να αγωνίζεται ως γηπεδούχος στο "Σαλπέας" (η ταλαιπωρία με τα Καμίνια συνεχίζεται), το ματς είχε το σενάριο που έχουμε δει πάμπολλες φορές: Την ομάδα μας να έχει σταθερά το προβάδισμα, αλλά αντί να "καθαρίσει" το παιχνίδι, να παθαίνει "μπλακ-άουτ" και τελικά να κάνει το ματς ντέρμπι. Μέχρι τις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου οι "κυανέρυθροι" έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα την αναμέτρηση: Έφτιαξαν την πρώτη τους διψήφια διαφορά στο 12' (22-12), πήγαν στα αποδυτήρια με +9 (38-29) και στο 31' είχαν μια φαινομενικά ασφαλή διαφορά 15 πόντων (54-39). Φευ όμως, καθώς για τα επόμενα έξι λεπτά δεν βρήκαμε διχτάκι και ο μαχητικός Αετός (με πολλές αλλαγές φέτος στο ρόστερ του) έκανε ένα 0-15 που ξεκίνησε το ματς από την αρχή, τρία λεπτά πριν το τέλος του (54-54). Ο Μακρινός μας ξεκόλλησε με δύο μεγάλα σουτ (60-55), αλλά οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν και πάλι (60-60, ένα λεπτό πριν το τέλος). Μοιραία το ματς οδηγήθηκε στην ρουλέτα, με τον Προφήτη στο τελευταίο μισό λεπτό να έχει 2/6, σε αντίθεση με τον ψύχραιμο Τάγκα, που τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος έβαλε το δικό του ζευγάρι για να στείλει το ματς στην παράταση. Το μεγάλο ντέρμπι συνεχίστηκε και εκεί: Ο Αετός προηγήθηκε 70-71, ο Μαυροδάκος έκανε το 72-71 στα 35" και η επόμενη καθοριστική άμυνα βγήκε. Στη συνέχεια ο Ρουμάνι κέρδισε αντιαθλητικό και με τις βολές (ακολούθησε και τεχνική ποινή) αλλά και ένα δικό του τρίποντο ήρθε το 79-71, που σφράγισε την αγχωτική νίκη για την ομάδα μας, η οποία έστω κι έτσι μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.
Στους 30 πόντους σταμάτησε ο Μακρινός, που έκανε μεγάλο παιχνίδι, όπως και ο Ρουμάνι, που σκόραρε καθοριστικά καλάθια, ενώ έγραψε ακόμα και τάπα σε αιφνιδιασμό, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος της παράτασης. Από τον Αετό κορυφαίος ήταν ο Κιφοκέρης, πολύ καλός ο Βασδέκης, αλλά και ο Κριθαρούπας, που έβγαλε ενέργεια και ήταν ο σημαντικότερος παίκτης του Αετού στο σημείο που έγινε η ανατροπή. Όσο για τον υιό Σταυρακόπουλο (σημείωσε περισσότερους πόντους από τα χρόνια του), είναι φανερό πως έχει τα γονίδια του πατέρα του.
Μέτρια η διαιτησία των Μέλη και Γιωρ. Αυγερινού. Προσπάθησαν να αφήσουν το παιχνίδι (στο πρώτο δεκάλεπτο τα φάουλ ήταν 2-0), αλλά στην πορεία αυτό δεν τους βγήκε, κάτι λογικό σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Ο Αετός διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα για το αντιαθλητικό στο τέλος (αποβλήθηκε μάλιστα και ο Τζανής), καθώς όμως η παράβαση ήταν ξεκάθαρη, οι φωνές προκλήθηκαν περισσότερο από την αμφιταλάντευση του β΄διαιτητή κατά την υπόδειξη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 79-71 (15-11, 38-29, 51-39, 62-62 (κ.α.) 79-71)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μέλης, Αυγερινός Γιώρ.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 7, Ρουσουνέλος, Μπουράνης 2, Ρουμάνι 16(2), Βουρνάς 4(1), Μακρινός 30(4), Αντωνίου 2, Παπαστάμος 18(1).
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. (Τ. Σταυρακόπουλος): Τάγκας 3, Βαρδάκας, Γκούμας 4, Βασδέκης 17(2), Ρούσης 7, Κιφοκέρης 14, Σταυρακόπουλος 17(4), Κριθαρούπας 9.