Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ε.ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 3-3

Μετά από δυόμιση χρόνια ο Προφήτης αγωνίστηκε στη φυσική του έδρα, το Ειρήνης & Φιλίας. Η επιστροφή του δε συνδυάστηκε με νίκη, τουλάχιστον όμως είδαμε ένα χορταστικό ματς, στο 3-3 με την Α.Ε. Σαλαμίνας.
"Το μη χείρον βέλτιστον" είναι η φράση που ταιριάζει στο σημερινό παιχνίδι. Ναι μεν ο Προφήτης πριν την έναρξή του ήθελε μόνο τη νίκη, όμως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και ο βαθμός της ισοπαλίας καλός είναι. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Προφήτη, που μόλις στο 7' προηγήθηκε με τον Ράμαϊ, ο οποίος βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην μικρή περιοχή της Σαλαμίνας μετά από εκτέλεση κόρνερ. Όλα άλλαξαν όμως στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και ο Προφήτης σχεδόν χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Αιτία γι' αυτό οι στημένες φάσεις: Ο Πανταζής με προβολή ύστερα από χτύπημα φάουλ ισοφάρισε, για να φέρει τα πάνω-κάτω με απ' ευθείας εκτέλεση ο Ιλάνογλου. Με την έναρξη της επανάληψης οι νησιώτες απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα, με τον Μακρή να ευστοχεί στο (τραβηγμένο) πέναλτι που υπέδειξε ο ρέφερι Λυτρίβης. Οι παίκτες μας ακόμα και σε αυτή την πολύ δύσκολη συνθήκη του 1-3 δεν το παράτησαν και, τουλάχιστον εν μέρει, δικαιώθηκαν. Πρωταγωνιστής για τον Προφήτη ο Χάιδος, που με δύο δικά του τέρματα (ειδικά το 3-3 ήταν υπέροχο, με πλασέ που πέρασε πάνω από τον γκολκίπερ) έστειλε τις δύο ομάδες ξανά στην ισορροπία. Οι "κυανέρυθροι" μετά την ισοφάριση πιθανόν να ήθελαν και το κάτι παραπάνω, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό, κυρίως λόγω του ότι αναγκάστηκαν να παίξουν στο τελευταίο τέταρτο με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Τρικαμηνά αλλά και τον τραυματισμό του κινητήριου μοχλού της ομάδας Τζαγκίδη. Στο φινάλε οι Σαλαμίνιοι πίεσαν, έψαξαν το γκολ αλλά δεν κατάφεραν να το πετύχουν, με τον Καλάι στο 93' να χάνει την ευκαιρία του αγώνα, στα τρία μέτρα από την εστία μας κι έτσι μείναμε στο τελικό 3-3, που άφησε και τις δύο ομάδες με γλυκόπικρη γεύση.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ε. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 3-3
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λυτρίβης (Ιωαννίδης, Μαυρομιχάλης)
ΣΚΟΡΕΡ: 7' Ράμαϊ, 64', 71' Χάιδος - 35' Πανταζής, 38' Ιλάνογλου, 53' (πεν.) Μακρής
ΑΠΟΒΟΛΗ: 74' Τρικαμηνάς
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Κολλύρης): Παλούτσα, Μουσκάι (28' Ρεπανίδης), Πετρέλλης, Τρικαμηνάς, Δημητρόπουλος, Λιάκος, Ράμαϊ, Τζαγκίδης (76' Σκαρμούτσος), Ζεππάτος (56' Κάσο), Χάιδος, Παντελάτος (82' Μαραγκός).
Α.Ε. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Μπούτσης, Σαράτσι, Ψάρρας, Ντούκα, Καλάι, Αναστασίου, Πανταζής, Στόικου, Τσουβάλας, Ιλάνογλου, Μακρής, Σιγάλας.
➽Ο Μανούσος Τρικαμηνάς (απόντος του Γιάννη Σελίμη ήταν εκείνος που φόρεσε και το περιβραχιόνιο) είχε χτες τα γενέθλια του. Μπορεί να "πικράθηκε" με την αποβολή του, όμως στο τέλος του αγώνα η παρέα του κατάφερε να τον "γλυκάνει", κάνοντας του μια πολύ όμορφη έκπληξη συνοδευόμενη μια τούρτα. Του ευχόμαστε κι από εδώ χρόνια πολλά και καλά!