Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ 69-62

Το γεγονός της ημέρας, περισσότερο κι από το τοπικό ντέρμπι με τους Κυρίαρχους, ήταν σίγουρα το "ποδαρικό" στο εντυπωσιακά ανακαινισμένο γήπεδο των Καμινίων, που έγινε σήμερα με τους δύο αγώνες της Γ' Κατηγορίας. Μια στιγμή που περιμέναμε εδώ και πολλά-πολλά χρόνια έφτασε επιτέλους και πλέον όλοι μας μπορούμε να καμαρώνουμε για το πολύ όμορφο κλειστό, που σε τίποτα δε θυμίζει το καταθλιπτικό γήπεδο που γνωρίζαμε. Σύντομα θα γράψουμε περισσότερα όμως, σε ξεχωριστή ανάρτηση.
Ο Προφήτης μπήκε με το δεξί στο νέο γήπεδο, επικρατώντας των Κυριάρχων μετά από συγκλονιστική μάχη. Το τελικό 69-62 υπέγραψε μια αναμέτρηση σίγουρα όχι καλή ποιοτικά, αλλά με μεγάλη αγωνία και ανατρεπτική εξέλιξη. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν γρήγορο μπάσκετ, εντέλει όμως οι επιθέσεις τους συνήθως ήταν βιαστικές και τσαπατσούλικες. Πέρα από το παραγωγικό δεύτερο δεκάλεπτο, στον υπόλοιπο αγώνα είδαμε πολλά λάθη και κακές επιλογές στις δύο επιθέσεις. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους δύο μονομάχους να πηγαίνουν χέρι-χέρι, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο οι Κυρίαρχοι, εκμεταλλευόμενοι κυρίως την υπεροχή τους κάτω από τα καλάθια (πολλά επιθετικά ριμπάουντ) πήραν την πρωτοβουλία. Στο 32΄έχτισαν διαφορά 6 πόντων (47-53) και έδειχναν να έχουν το μομέντουμ, την ίδια στιγμή που ο Προφήτης είχε κολλήσει επιθετικά. Εκεί ήταν που άλλαξε η ροή του ματς, με την ομάδα μας να "σφίγγει" την άμυνά της, αλλά και επιθετικά να βρίσκει διέξοδο χάρη στα μακρινά σουτ, σκοράροντας τέσσερα τρίποντα στα τελευταία οκτώ λεπτά. Το 50-56 έγινε 58-58, και 40" πριν το τέλος 63-58, με τρίποντο του Μακρινού και καλάθι του Βουρνά ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ, για να φτάσουμε με εκατέρωθεν βολές στο τελικό 69-62.
Ο Προφήτης σήμερα δεν είχε κάποιον που να ξεχωρίσει, αυτό όμως δεν τον έβλαψε γιατί πήρε πράγματα από όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν. Πιο καθοριστικός παράγοντας πάντως στο παιχνίδι του ήταν ο Ρουμάνι. Λαβωμένος από το διάστρεμμα της προηγούμενης Παρασκευής,  αρχικά ήταν να μην παίξει, τελικά επιστρατεύθηκε στο 32' και με την παρουσία του νοικοκύρεψε το παιχνίδι μας και άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης. Η ομάδα του πρώην παίκτη μας Γιώργου Γεροδήμου είναι γνωστό πως "ζει και πεθαίνει" με τον Παπαδόπουλο, που σήμερα σταμάτησε στους 27, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι δύο ψηλοί, Τσολαρίδης και Αγγελίδης. Με λάθη σε βάρος και των δύο, αλλά χωρίς να επηρεάσει το αποτέλεσμα, η διαιτησία των Γ. Πέππα και Γιωρ. Αυγερινού.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ 69-62 (12-11, 37-35, 47-51, 69-62)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέππας Γ., Αυγερινός Γ.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 10, Ρουσουνέλος 2, Μπουράνης, Ρουμάνι 4(1), Γαζής 6, Βουρνάς 6, Μακρινός 16(4), Αντωνίου 6(1), Παπαστάμος 19(3), Σκαντζής.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ (Γ. Γεροδήμος): Κατήρας 3(1), Τσολαρίδης 11(1), Ευκαρπίδης, Αγγελίδης 13, Κόντης, Παπαδόπουλος 27(1), Μαγγουρίδης 2, Μπελαβράκης, Κονταξάκης 6(1), Κασιμάτης, Δέδες.