Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 49-55

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα γυναικών, με τους Κυρίαρχους και τον Προφήτη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε "αφύσικο" για μεταξύ τους ματς περιβάλλον (Σαλπέας) και εντέλει την ομάδα μας να παίρνει σπουδαία νίκη με 49-55.
Το τοπικό ντέρμπι τα είχε σχεδόν όλα: Δύναμη (πολλές φορές στα όρια του ξύλου), πάθος, μεγάλα σουτ. Το μόνο που έλειψε ήταν το στοιχείο της ανατροπής, που όμως παραλίγο να συμβεί και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο: Οι Κυρίαρχοι βρέθηκαν ακόμα και στο -18, έφεραν το ματς στον πόντο, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την επιστροφή τους. Ο Προφήτης μπήκε πολύ ζεστός, όντας αποτελεσματικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου και κατάφερε να προηγηθεί 4-19 στο δεκάλεπτο και 6-24 στο 14'. Κάπου εκεί όμως σα να γύρισε ο διακόπτης, τόσο για τους μεν, όσο και για τους δε. Οι τυπικά γηπεδούχοι πλησίασαν άμεσα (22-28 ημίχρονο) και το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε ντέρμπι για γερά νεύρα. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προφήτης συνέχισε να είναι κακός, αλλά τουλάχιστον κατάφερνε να κρατά το προβάδισμα, έστω κι αν πολλές φορές χρειάστηκε να βάλει "σκοτωμένες" επιθέσεις στο τέλος του χρόνου. Ίσως ρόλο στην εξέλιξη έπαιξε και το γεγονός πως οι Κυρίαρχοι, αν και είχαν τον ενθουσιασμό, δεν κατάφεραν ποτέ να περάσουν μπροστά, ώστε να προσθέσουν έξτρα ψυχολογικό βάρος στις δικές μας, μετά την απώλεια της διαφοράς. Το δύσκολο τρίτο δεκάλεπτο βγήκε με τον Προφήτη να έχει διαφορά μόλις ενός σουτ, στο 35' πήγαμε στον πόντο (44-45), αλλά οι παίκτριές μας στην τελική ευθεία κατάφεραν να βρουν την αυτοκυριαρχία τους και να πάρουν το ματς. Το 44-50 έδωσε ανάσα στον Προφήτη, ο οποίος μετά το 49-53 έβγαλε τις άμυνες που έπρεπε για να κρατήσει το ροζ φύλλο.
Πολύ ωραίο και ανταγωνιστικό ματς, με τις δύο ομάδες να αποδίδουν πολύ καλά, δεδομένης της εποχής αλλά και των δύσκολων συνθηκών που αμφότερες αντιμετωπίζουν, με τις προπονήσεις τους να πραγματοποιούνται στο παντελώς ακατάλληλο "μπαλόνι". Κορυφαίες για τον Προφήτη (που είχε 10 εύστοχα τρίποντα αλλά και 7/18 ελεύθερες βολές) η Τσιφτελή και η Δροσωτάκη (έβγαλαν πολύ πάθος και πείσμα, όπως και έτερη "μεγάλη", Κρίτσαλου) και πρώτη σκόρερ (με μεγάλα σουτ) η Στεφάνου. Θετική επίσης η Ζεβαχιργιάν που με τα τρίποντά της "έχτισε" την αρχική διαφορά. Από την ομάδα του Δημήτρη Ζαχαρία καλύτερη η Μπρέλλου, με συμπαραστάτριες τις Νάτση και Κολοβού. Πολύ καλή η διαιτησία της Γαρίνη και του Βαΐτση.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 49-55 (4-19, 22-28, 38-40, 49-55)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρίνη, Βαΐτσης
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ (Δ. Ζαχαρίας): Σπυριδονίδου 2, Χατζηχαραλαμπίδου, Μπρέλλου 12(1), Μουσούλη 3(1), Μάναλη 4, Κολοβού 8, Αρχοντάκη 2, Νάτση 10(1), Ιωαννίδη 5, Σούλτη 3.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Δροσωτάκη 12(2), Κοντοδιού, Ζεβαχιργιάν 9(3), Στεφάνου 16(4), Κρίτσαλου 6, Παπακωνσταντίνου, Τσιφτελή 12(1).