Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΛΙΜΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 73-64

Η σημερινή μέρα ήταν ιδιαιτέρως χαρμόσυνη για το ανδρικό τμήμα και κυρίως για δύο αθλητές του: Τον Αλέξη Βουρνά που έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς και τον Σωτήρη Αντωνίου που παντρεύτηκε. Τις θερμότερες ευχές μας, στον Αλέξη να του ζήσει ο διάδοχος και στο Σωτήρη βίο ανθόσπαρτο και με το καλό να έρθει και η δική του σειρά για τα γεννητούρια.
Τα ευχάριστα νέα περιορίστηκαν όμως μόνο στο κοινωνικό κομμάτι, αφού σήμερα στον Άλιμο η ομάδα δεν απέδωσε όπως θα έπρεπε και ο καλύτερος ΑΛΦΑ επικράτησε με 73-64. Οι γηπεδούχοι, που είναι ένα σύνολο νεανικό και ενθουσιώδες, επέβαλλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και με γρήγορο μπάσκετ και πολλούς αιφνιδιασμούς προηγήθηκαν 28-16 στο δεκάλεπτο. Οι 28 πόντοι παθητικό έλεγαν από μόνοι τους τα πάντα για την εικόνα του Προφήτη, που όμως με δυνατό δεύτερο δεκάλεπτο ισορρόπησε το ματς και έφτασε ξανά πολύ κοντά. Το δεύτερο ημίχρονο προμήνυε ντέρμπι, αλλά οι παίκτες του Μπάμπη Σκουζή από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και μετά άρχισαν να φτιάχνουν και πάλι μεγάλες διαφορές. Για τον Προφήτη τα ριμπάουντ ήταν μια ανοιχτή πληγή που δε σταμάτησε ποτέ να αιμορραγεί: Δεν κρατάμε στατιστική, αλλά είναι βέβαιο πως οι γηπεδούχοι πήραν περισσότερα επιθετικά απ' ότι εμείς αμυντικά. Προσθέστε και τη δυσκολία που εμφανίστηκε στο σκοράρισμα (μόλις οκτώ πόντοι στο γ') και θα φτάσουμε στο 58-43 του 30', που έδινε μεγάλο αέρα στον Άλιμο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Προφήτης πάσχισε να επανέλθει, αλλά η προσπάθεια απέβη άκαρπη. Έφτασε μέχρι τους επτά (62-55) μετά στους έξι (68-62 στο δίλεπτο), αλλά στην κρίσιμη επίθεση η μπάλα του έμεινε στα χέρια και αμέσως μετά ο Τσαγδής με τρίποντο υπέγραψε το οριστικό φινάλε στο ματς.
Ο Άλιμος είναι ίσως η πιο "κολλεγιακή" ομάδα της κατηγορίας, με πιτσιρικαρία που τρέχει, κυνηγάει τις μπάλες και πηδάει σε όλα τα ριμπάουντ. Κορυφαίος της σήμερα ο Κουτσιαύτης που τελείωσε με 20 και από κοντά του οι Παπουτσής και Αγαπητίδης. Από τον Προφήτη καλύτερος ο Ρουμάνι και προσπάθησε ο Γαζής. Άριστοι οι Τζιμινίδης και Μπερέτσος.
ΑΛΙΜΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 73-64 (28-16, 38-35, 58-43, 73-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζιμινίδης, Μπερέτσος
ΑΛΙΜΟΣ (Μ. Σκουζής): Κανούρης 2, Τσαγδής 10(1), Παπουτσής 11(2), Καρύκας 2, Αργυρούλης 7(1), Δημητρουλόπουλος 4, Γεωργίλας 7(1), Αυτιάς 2, Αγαπητίδης 10, Κουτσιαύτης 20, Παϊκόπουλος 5.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 3, Ρουσουνέλος, Βουρνάς 5, Ρουμάνι 23(1), Γαζής 8, Ρούτσιας, Μακρινός 14(2), Παπαστάμος 11, Σκαντζής, Χρυσάκης.