Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 43-47

Η ιστορία επαναλήφθηκε και φέτος στη Βάρη, όπου ο Προφήτης δυσκολεύτηκε πάρα πολύ αλλά εντέλει βρήκε τον τρόπο να φύγει με το διπλό.
Ήταν μια σκληρή αναμέτρηση, στην οποία η ομάδα του λόφου διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα, με τη Βάρη όμως να είναι πάντοτε κοντά και να ψάχνει την ευκαιρία να χτυπήσει. Την βρήκε λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, όταν με το σκορ στο 43-45 σούταρε, αλλά αστόχησε στο τρίποντο που θα της έδινε τη νίκη. Ο Προφήτης είχε άσχημα ποσοστά αλλά επένδυσε στην άμυνά του και (με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο) δικαιώθηκε. Οι 15 πόντοι παθητικό του ημιχρόνου του έδωσαν ένα καλό προβάδισμα (15-24), όμως  η πεισματάρα Βάρη βρήκε τα μακρινά σουτ που έκαναν και πάλι το παιχνίδι ντέρμπι, φτάνοντας σε απόσταση μιας κατοχής (34-37) στο 29'. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες ήταν κακές επιθετικά, δεν έκαναν σωστές επιλογές, αλλά ο Προφήτης ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να φύγει με τη δύσκολη, όσο και πολύτιμη, νίκη.
Η τριπλέτα Κρίτσαλου-Τσιφτελή-Δροσωτάκη ήταν εξαιρετική για την ομάδα μας, αλλά είναι αλήθεια πως όλα τα κορίτσια ήταν πολύ μαχητικά και προσέφεραν, ιδίως στο αμυντικό κομμάτι. Από την Βάρη (πρόκειται για ένα πραγματικά εξαιρετικό σύνολο) πολύ καλή παρουσία είχε η Πετρή, χωρίς πάντως να υστερήσουν οι υπόλοιπες. Δεν απέφυγε τα λάθη ο Μπέρετσος, σωστή η Ιωάννου.
ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 43-47 (6-11, 15-24, 34-38, 43-47)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπερέτσος, Ιωάννου
ΒΑΡΗ (Θ. Μεϊμάρογλου): Καραμέτου-Κονδάκη 3(1), Μαργαρίτη 4, Πετρή 8(2), Χειλάκου 7, Μπιλαλή 4, Ψυλλάκη 2, Καρυδάκη 3(1), Φειδά, Καβαλέγκα 2, Νάκου 8(2), Κώτση, Καραμέτου 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Τσιφτελή 8(1), Δροσωτάκη 13(1), Σπύρη, Κοντοδιού, Ζεβαχιργιάν 3(1), Κρίτσαλου 12, Παπακωνσταντίνου 4, Ζαφείρη, Στασινού, Στεφάνου 7.