Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 84-75


Ωραίο ντέρμπι γυναικών σήμερα στα Καμίνια. Νίκη για τον Προφήτη σε έναν πολύ ποιοτικό αγώνα, με υψηλό σκορ, γρήγορο ρυθμό, και κρίμα που αυτό το ματς ήταν κεκλεισμένων και δεν μπόρεσε να το παρακολουθήσει πολύς κόσμος.
Προφήτης και Φάληρο είναι δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και η μεταξύ τους αναμέτρηση αναμενόταν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι "κυανέρυθρες" ήταν εκείνες που μπήκαν πιο δυνατά, φτιάχνοντας διψήφιες διαφορές (18-8)  από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Το Φάληρο βεβαίως δεν γινόταν να μην αντιδράσει και προηγήθηκε με 28-34, για να ανακάμψει ο Προφήτης και να πάμε στην ανάπαυλα με τις δύο ομάδες ουσιαστικά μαζί (41-40). Ο Προφήτης στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου μέρους είχε το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ξεφύγει. Με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρισκόταν και πάλι στις παρυφές των δέκα πόντων (62-53), η ομάδα της Ζέρβα πλησίασε και πάλι, όμως ο Προφήτης έκανε σωστές επιλογές στο φινάλε και βρήκε το μεγάλο σουτ από την Άννα-Μαρία, ένα τρίποντο που έγραψε το 78-72 και έκλεισε την υπόθεση νίκη.
Όλα τα κορίτσια ήταν εξαιρετικά για τον Προφήτη σήμερα (τουλάχιστον στο κομμάτι της επίθεσης). Το σκορ τράβηξαν η Λουκάτου και η Κωνσταντίνα, η Κίτσιου όπως πάντα έδωσε μεγάλες μάχες κάτω από τα καλάθια και η Θεοδώρου έβγαλε αστείρευτη ενέργεια. Από πλευράς Φαλήρου, την Παντέλη δεν την προλαβαίναμε ούτε με λάσο, ενώ πολύ καλή ήταν επίσης η Κοτσιάφτη. Διαιτήτευσε ένας από τους δύο καλύτερους διαιτητές της Ένωσης, ο Τσαχάκης, μαζί με τον Παπαχρυσανθακόπουλο, και φυσικά έβγαλαν το παιχνίδι χωρίς προβλήματα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 84-75 (23-14, 41-40, 62-53, 84-75)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαχάκης, Παπαχρυσανθακόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Σκληρός): Θεοδώρου 12, Κίτσιου 12, Λουκάτου 26, Στεφάνου Κ. 20(4), Κρίτσαλου 4, Στεφάνου Α.-Μ. 9(1), Κοσκινά Α. 1.
ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ (Α. Ζέρβα): Σταθάκη, Παντέλη 30, Κούκη 3(1), Κοτσιάφτη 19, Καρακλή, Πιτσάκη 14(2), Σανταμούρη, Νασιάκου, Μπρέλλου 9(1).