Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-1


Ο Προφήτης  έφυγε σήμερα από το παγωμένο γήπεδο του Περάματος με έναν πολύτιμο βαθμό στις αποσκευές του. Το τελικό 1-1 άφησε και τις δύο ομάδες εν μέρει ικανοποιημένες (που δεν έχασαν), αλλά και εν μέρει ανικανοποίητες, αφού αμφότερες θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει.
Τα δύο γκολ μπήκαν σε διάστημα ενός λεπτού: Στο 69' ο Μπρέγκου με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Λιοκουκουδάκη για το 0-1, αλλά ο Προφήτης δεν χάρηκε σχεδόν καθόλου το προβάδισμά του. Ο Ιωσηφίδης πρόλαβε τους αμυντικούς μας στη διεκδίκηση της μπάλας που είχε μείνει "ορφανή" μετά την απόκρουση του Σπαχίου στο σουτ του Γκρέκου και εξ επαφής ισοφάρισε. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης ο Πυθαγόρας είχε μια ελαφρά υπεροχή και στο πρώτο ημίχρονο έχασε δύο κλασσικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Μία με τον Καλουτά που νικήθηκε από πολύ κοντά από τον εξαιρετικό Σπαχίου και μία με τον Λυμπέρη που έφυγε μόνος του, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Όπως άουτ πέρασε και η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους για τον Προφήτη, το σουτ του Ζαχαρίου από πλεονεκτική θέση. Προς το τέλος η ομάδα μας έχασε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να φύγει με το διπλό, καθώς στη μία περίπτωση ο Μαρτσόπουλος (με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα) πρόλαβε το γύρισμα του Μπρέγκου πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, και στην άλλη η καρφωτή κεφαλιά του Σ. Οξύνογλου πέρασε μόλις άουτ. Και οι γηπεδούχοι φυσικά έψαξαν το γκολ και έφτασαν κοντά σε αυτό σε δυο-τρεις ακόμα περιπτώσεις. Παρ' όλα αυτά η μοίρα της αναμέτρησης δεν έμελλε να ξεφύγει από το "Χ" και η διαφορά των επτά βαθμών μεταξύ των δύο ομάδων παρέμεινε αναλλοίωτη. Αυτή ήταν και η πρώτη ισοπαλία για τον Προφήτη στο φετινό πρωτάθλημα.
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λυτρίβης (Μαυρομιχάλης, Ηλιόπουλος)
ΣΚΟΡΕΡ: 70' Ιωσηφίδης - 69' Μπρέγκου
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ (Δ. Μάνσαλης): Λιοκουκουδάκης, Παναγιωτάκης (68' Λέκα), Λυμπέρης, Παπαδάκης, Μαρτσόπουλος, Καστρινέλλης, Ιωσηφίδης, Γκλεζάκος (60' Γκρέκου), Καλουτάς (75' Κουράκος), Μηλιώνης (60' Ντελής), Οικονόμου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Ιωακειμίδης): Σπαχίου, Λεμπέσης, Παντελάτος (85' Δαλαμάρας), Μήλιος, Τρικαμηνάς, Οξύνογλου Θ. (85' Μασρί), Οξύνογλου Σ., Λιάκος, Γιαννακόπουλος (65΄Τρακάλας), Μπρέγκου, Ζαχαρίου.