Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ 73-67


Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη για τον Προφήτη, που μετά από μεγάλο ματς υπέταξε τον Παννεαπολικό, κράτησε απόρθητα τα Καμίνια (9-0 φέτος) και πατάει γερά στις θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ.
Ο βαθμολογικός πίνακας, αλλά και η δυναμική που έχουν δείξει οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα, προδίκαζαν ένα πραγματικό ντέρμπι. Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και χτες στα Καμίνια είδαμε ένα αμφίρροπο μπρα ντε φερ, με πάθος, ένταση, αγωνία, πολλή τακτική αλλά και ωραίο μπάσκετ. Τα σκορ των δεκαλέπτων είναι ενδεικτικά της μάχης που έγινε, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ με πάνω από 3-4 πόντους. Ο Προφήτης είχε να διαχειριστεί τις απουσίες και των δύο πενταριών του (Βλασσόπουλος, Κωστάκης), όμως οι υπόλοιποι λειτούργησαν υποδειγματικά στην ομαδική άμυνα, κάτι που ανάγκασε τους δύο ψηλούς Χεργκελετζή και Παγίδα να μείνουν χαμηλά στο σκοράρισμα. Ο Παννεαπολικός βρίσκοντας εύστοχα μακρινά σουτ φαινόταν ελαφρώς καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η άμυνά μας συνολικά βελτιωνόταν όσο περνούσε η ώρα, με αποκορύφωμα την τελευταία περίοδο, που γράψαμε παθητικό μόλις δέκα πόντων. Όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος του, ήταν ξεκάθαρο πως το ένα μεγάλο σουτ θα έκρινε τον νικητή. Το σουτ αυτό ήρθε δια χειρός Ανδρέα Ρουμάνι, ένα τρίποντο που έγραψε το 70-65 ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Προφήτης στο φινάλε ήταν και λίγο τυχερός (το ελεύθερο τρίποντο του Καρελά δε βρήκε στόχο) και πανηγύρισε έτσι τη μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό και με ίδιους στόχους αντίπαλο.
Τα τρία πλέι-μέικερ του Σάκη Γαζή (Ρουμάνι, Χαραλαμπίδης, Γαζής) έκαναν πληρέστατη εμφάνιση και ήταν οι ακρογωνιαίοι λίθοι για την επικράτηση του Προφήτη. Από την ομάδα του Θέμη Κανδύλη, θαυμάσια ήταν η τριάδα των Νέζη (το παιδί αυτό έχει τα φόντα να παίξει ψηλότερα στο μέλλον), Καρελά και Στεφανή. Υψηλής ποιότητας πάντως όλο το παιχνίδι, που παρά την κρισιμότητα του διεξήχθη σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια μεταξύ των αθλητών των δύο ομάδων. Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία από τους δύο Πέππες, σε έναν αγώνα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ 73-67 (22-21, 38-39, 57-57, 73-67)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέππας Δ., Πέππας Α.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Χαραλαμπίδης 12, Μπόθος 13, Παπαστάμος 14(1), Γαζής 12, Ρουμάνι 11(2), Τόμπρος 8, Χρυσάκης, Αντωνίου 3(1), Κουτσουδάκης.
ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ (Θ. Κανδύλης): Τσεμπελής 10(1), Τσιάγκος, Καρελάς 17(3), Νέζης 15, Παγίδας 4, Καρβούνης, Ντομπρόζι, Μπούκουρας 6(2), Αλεξανδρόπουλος, Χεργκελετζής 1, Στεφανής 14(4).